Video: Pripreme ZeljeznicaraFinalnu fazu priprema za nastavak Premijer lige Željezničar će obaviti u Međugorju, a "Plavi" u Hercegovinu kreću danas, dan ranije nego što su planirali. Planirano je da ekipa u narednom periodu odigra nekoliko pripremnih utakmica, pored subotnjeg duela sa Hajdukom u Splitu ranije je dogovoren meč sa Slobodom, dok će ostali biti ugovoreni u Hercegovini gdje se nalazi veliki broj ekipa.

Povjerenje trenera

Bajro Spahić jučer je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Željezničarom, nakon što je stručni štab ocijenio da napadač ima kvalitet za ekipu sa Grbavice. Spahić je na sebe skrenuo pažnju prošlog ljeta, kada je blistao protiv Željezničara u dresu drugoligaša Famosa.

Početkom ove godine nalazio se u kombinaciji za odlazak u hrvatskog prvoligaša Šibenik, zatim je stigao na prozivku u Željezničar, prošao pripreme i potpisao ugovor.

- Velika je stvar što sam dobio povjerenje trenera, na meni je da pokažem da sam ga zaslužio. Dolazim iz nižeg ranga, u Želji se mnogo jače i ozbiljnije radi, dat ću sve od sebe da se prilagodim - govori 24-godišnji Spahić.

Zahtjev Mađarima

Ugovor sa Željezničarom treba potpisati i Goran Perak (24 godine), koji se priključio ekipi u Somboru. Prema riječima direktora kluba, Dželaludina Muharemovića, zahtjev za certifikat je otišao u Mađarsku. Posljednji klub Peraka bio je mađarski Keškemet.

Na probi se još uvijek nalazi Igor Petković, desni bek, koji je pet godina bio pod ugovorom sa Dinamom iz Kijeva, ali je nastupao za B tim.

Na Hajdukovoj proslavi

Željezničar će u subotu biti gost Hajduka u okviru proslave 99. rođendana splitskog kluba, a ekipe će odigrati prijateljski meč na stadionu Poljud, sa početkom u 15.30 sati.

Pored delegacije Željezničara, koju će predvoditi predsjednik kluba Sabahudin Žujo, veliki broj navijača "Plavih" najavio je odlazak u Split.