Vranješ: Rumuni se boje naše reprezentacijeStojan Vranješ, bivši veznjak Borca u zimskom prijelaznom roku je pojačao ekipu Pandura za koju su svojevremeno igrali Adnan Gušo i Nenad Kutlačić.

- Prezadovoljan sam izborom nove sredine. Mada sam imao i drugih ponuda. Međutim, mislim da nisam pogriješio u izboru.

Na koliko ste godina potpisali ugovor?

- Sa čelnicima kluba sam dogovorio saradnju na tri godine. Brzo smo našli zajednički jezik. Također, želio bih se zahvaliti i rukovodstvu Borca, koji su mi uz naravno pristojno obeštećenje dozvolili da karijeru nastavim van granica BiH.

Vaš novi tim je jedan dio priprema obavio u Turskoj.

- Bili smo u Antaliji. Tu smo odigrali i nekoliko prijateljskih utakmica. Tako smo recimo savladali hrvatski Varteks (2:1). Ono što je za mene najbitnije, jeste činjenica da sam se izborio za status prvotimca. U Turskoj sam se sreo i sa bratom Ognjenom koji će do ljeta braniti boje Napretka iz Kruševca.

Kada se nastavlja prvenstvo Rumunije?

- 20. februara igramo protiv Astre. Domaćini smo i nadam se osvajanju nova tri boda. Na toj utakmici očekujem i svoj debi. Inače, Panduri se trenutno nalaze u sredini tabele i mislim da neće biti problem da sačuvamo prvoligaški status.

Kako su reagovali Rumuni kada su saznali da će u kvalifikacijama za EP 2012. godine biti sa nama u grupi?

- Pričaju sve najbolje o nama. Boje se naše reprezentacije koja je u prošlim kvalifikacijama napravila dobar rezultat istakao je Vranješ.

Borac je u zimskom prijelaznom roku ostao bez nekoliko važnih igrača.

- I pored toga mislim da Borac ima kvalitet da ostane na vrhu. Doveli su par pojačanja. Imaju, povoljan raspored i vjerujem da će osvojiti barem jedan trofej u ovoj sezoni - riječi su Stojana.