Meksikanci otkupili Škorin ugovorKako saznaje „Sport“, meksički klub Galos Blankos de Kueretara otkupio je ugovor napadača Sarajeva Alena Škore, koji će do kraja sezone nositi bordo dres kao posuđen igrač.

Podsjetimo, Škoro je sa Sarajevom imao ugovornu obavezu do kraja sezone, s tim što je u svakom trenutku mogao napustiti Koševo ako nađe klub koji će uplatiti obeštećenje od 35.000 eura (odšteta određena prilikom potpisa ugovora).

- Meksikanci su već uplatili 35.000 eura, odnosno otkupili Škorin ugovor, javlja naš izvor iz Titove 38b.

Međutim, na Škorino insistiranje, njegov menadžer je uspio isposlovati šestomjesečnu posudbu u Sarajevo, jer želi sa voljenim klubom osvojiti titulu. Tako su otklonjene sve dileme oko statusa Škore, koji će u narednoj sezoni nositi dres Galos Blankos de Kueretara, te spuštena zavjesa na ovogodišnji zimski prijelazni rok na Koševu.

S druge strane, treba imati u vidu i to da većini prvotimaca (Mirzi Rizvanoviću, Zoranu Beloševiću, Ajdinu Maksumiću, Milanu Muminoviću...) ugovorne obaveze vrijede samo do ljeta, tako da je krajnje vrijeme da reaguje Uprava bordo tima.

Milionski transfer

Kompletan transfer Škore u Galos Blankos de Kueretara iznosit će oko 1.000.000 američkih dolara.

- Učinit ću zaista sve da dugotrajno riješimo Škorin status, na četiri godine, ali pitanje je hoćemo li moći zatvoriti finansijsku konstrukciju njegove nove ugovorne obaveze na obostrano zadovoljstvo. Ipak, iz Meksika mu nude puno, milion američkih dolara... - tako je u razgovoru za „Sport“ pred Novu godinu zborio potpredsjednik Sarajeva Mensud Bašić.