Elvir Baljić: Prednost je što poznajem igračeElvir Baljić je očigledno bio dobro čuvana tajna Safeta Sušića. Više nije tako. Ozvaničen je Baljićev posao u reprezentaciji BiH. Bivši bh. reprezentativac, sjajan igrač kojeg su nastupi u Fenerbahčeu doveli i do Real Madrida, odgovorio je na Sušićev poziv i bit će mu uz rame u pokušaju da se naš tim domogne Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

- Drago mi je što sam ponovo u reprezentaciji. Uvijek mi je bila čast biti dio našeg nacionalnog tima. Nadam se odličnoj saradnji sa selektorom koja će donijeti uspjeh.

Moramo svi biti kao jedan, a očekujem podršku i svih medija. Mislim da je prednost to što se poznajem s pojedinim igračima, ali, naravno, stvari će biti malo drugačije postavljene - rekao je Baljić.

Baljić žrijeb grupa vidi kao povoljan, ali radije govori o našim prednostima nego o manama protivnika.

- Ne može se reći da je bilo koji protivnik lagan. U grupi će svaka utakmica biti teška, ali u suštini žrijeb nije loš. Imamo kvalitetne igrače koji u klubovima igraju veoma dobro, a nakon posljednjih uspjeha, očekuje se bar da se plasiramo u baraž. Mislim da možemo doći do željenog rezultata - zaključio je Sušićev saradnik.