Pjanić: Bjelorusija može biti „nagazna mina“Žrijebom kvalifikacija za Euro zadovoljan je i Miralem Pjanić. Naš reprezentativac trenutno brani boje francuskog Liona, a kao talentovani igrač sa Luksemburgom je igrao na Evropskom prvenstvu do 17 godina.

Obje spomenute reprezentacije su u grupi sa Bosnom i Hercegovinom.

- Radujem se što ću se ponovo susresti sa mnogim prijateljima, posebnom onim u Luksemburgu. Žrijeb mi se sviđa, ali mnogo bitnije je da se kvalifikacijemo na Euro. Nadam se da ćemo uspjeti - kaže Pjanić.

On kaže da neće biti lako, jer će biti potreban oprez s obzirom na to da po kvaliteti ima dosta podjednakih reprezentacija.

- Bjelorusija može biti lako „nagazna mina“. Ko protiv njih ne osvoji svih šest bodova, neće se plasirati na Euro - riječi su Pjanića. Kao prvog favorita istekao je Francusku.

- „Trikolori“ se u posljednje vrijeme muče u kvalifikacijama, ali redovno idu dalje. Naša šansa će sada biti što će nakon Mundijala sigurno doći do smjene generacije. Otići će pojedini igrači i bit će potrebno vrijeme da se uigraju. To opet ne mora ništa značiti, ali daje nadu da ih možemo iznenaditi - govori Pjanić.

Kao dječak branio je boje Luksemburga. Igrao je za njihovu U-17 selekciju.

- U sadašnjoj generaciji A tima Luksemburga igra pet igrača iz vremena kada sam igrao za njih. Nisu to loši igrači i treba ih uzeti sa dozom respekta, jer je Luksemburg pobijedio Švicarsku, a Švicarci će igrati na Mundijalu - kaže Pjanić.

Protiv Tuluza igrao u finišu

Pjanić nije bio u početnom sastavu protiv Tuluza u susretu u kojem je Lion osvojio jedan bod. - Ušao sam u finišu susreta. Nije bilo loše, ali mi je žao što jednu moju dobru akciju napadači nisu završili golom. Morali smo sa nova tri boda iskoristiti kiks Bordoa - kaže Pjanić.