Džeko: Volio bih Francuze dočekati na KoševuEdin Džeko u ponedjeljak, kada smo razgovarali nakon treninga Volfsburga, nije bio dobrog raspoloženja. Naš najbolji napadač razočaran je slabim igrama „vukova“, koji su u ovoj sezoni imali svoj najlošiji start šampiona u historiji Bundes lige.

Izlaz iz krize

- Više nikoga ne možemo pobijediti. Idem na trening teškom mukom, srce mi se cijepa zbog loših nastupa i što je najgore ne vidim izlaz iz krize. Trudim se, zaista dajem sve od sebe, ali kako ćeš nekoga pobijediti kada primimo gol u drugoj minuti susreta. I protiv manjih ekipa se teže vratiti, a da ne govorim protiv Bajerna kaže Džeko.

Depresivno stanje u svlačionici Volfsburga donekle je u nedjelju popravilo žrijebanje grupa za Euro.

Džeko je, kao i selektor Sušić, priželjkivao da izbjegnemo Španiju i Portugal i želja mu se ostvarila.

- Na kraju je ispalo i dobro. Imamo grupu u kojoj može biti mnogo iznenađenja i tu vidim svoju šansu. U prošlim kvalifikacijama od slabih imali smo samo Estoniju i Armeniju. Nadao sam se sada i grupi sa šest selekcija i to smo dobili. Sve je otvoreno - priča Džeko.

On smatra da će mnogo toga zavisiti od starta kvalifikacija. U posljednjim u Mursiji protiv Španije upisali smo poraz (0:1). Sada bi volio da borbu za prva dva mjesta otvorimo na domaćem terenu.

- Priželjkujem Francuze na Koševu. Nakon Mundijala u JAR-u sigurno će biti uspavani i to bismo mogli iskoristiti na našem terenu. Važno je da dobro startamo, jer bi nam to donijelo dodatno samopouzdanje - kaže Džeko.

Nezgodni Bjelorusi

Francuze vidi kao prve favorite u grupi. Kada smo govorili o preostalim rivalima u grupi, više je govorio o Bjelorusiji i Albaniji, nego o Rumuniji.

- Bjelorusija zna biti jako nezgodan rival. Imaju tim koji je u usponu, možda i najvećem uz nas od svih reprezentacija u grupi. Albanija nije atraktivna, ali su opasni na svom terenu. Zatvore se i vrebaju iz kontre. Rumuni su razočaranje posljednjih kvalifikacija. Potresa ih kriza, ali će sigurno u ovim kvalifikacijama tražiti šansu za Euro. Nadam se da je pored nas neće dočekati - kazao je Džeko.