Muslimović: Moramo se boriti za prvo mjestoZlatan Muslimović je prije utakmice sa Iraklisom u hotelu sa ostalim igračima PAOK-a pratio žrijeb kvalifikacionih grupa za Euro. Naš reprezentativac smatra da je naša grupa kompletno jaka i teška, ali da se nada da će BiH upravo u ovim kvalifikacijama pokazati pravo lice.

Tehnički jednaki

- Tešku grupu smo dobili. Svi pričaju da smo dobro prošli, ali smatram da nismo. Kompletna grupa je jaka i sve će zavisiti od pojedinaca. Smatram da smo svi tehnički dosta jednaki. Fizička sprema igrača u datom momentu će biti bitna i sve će od nas zavisiti - kaže Muslimović.

Bivši igrač Atalante kaže da Bosna i Hercegovina ima sjajnu generaciju nogometaša i da su kvalifikacije za Euro naša šansa.

- Imamo kvalitetnu ekipu. I ranije je bilo do nas, ali sada trebamo pokazati pravo lice. Recimo da posjedujemo prednost u odnosu na Rumuniju, jer imamo jak kolektiv. U usponu smo u odnosu na njih - smatra Muslimović.

Robusni napadač PAOKa je podvukao da u grupi nema slabih ekipa.

- Više nema malih reprezentacija. I Albanija zna iznenaditi, oni su jaki kod kuće. Luksemburg je posljednjih godina u velikom usponu. Protiv njih, Albanije i Bjelorusije će se osvajati bodovi za Euro - riječi su Muslimovića.

Nema izvlačenja

Na pitanje da li je realno da se borimo za prvo mjesto, Muslimović je kazao:

- U ovoj grupi realno je sve. Ne smijemo misliti ni na šta drugo nego da se borimo za prvo mjesto. Sada je sve na nama igračima. Ranije smo se mogli vaditi na neke gluposti. Sada moramo svi preuzmeti odgovornost, jer igramo u najboljim ekipama u Evropi. Više nema izvlačenja.

Na kraju nas je zanimalo protiv kojeg bi protivnika volio igrati prvu utakmicu na startu kvalifikacija. Muslimović je rekao:

- Bjelorusija bi bila idealna kod kuće. Sa njima bi bilo najbolje, da se njih riješimo i osvojimo tri boda. Kasnije ima sve da „gori“.

Strijelac protiv Iraklisa

Muslimović se prošle sedmice vratio u ekipu, nakon što je u decembru operisao meniskus. Ponovo se vratio i u golgetersku formu, jer je bio strijelac vodećeg gola protiv Iraklisa (1:1).

- Šteta je što nismo pobijedili. Ovako smo prekinuli niz od 10 uzastopnih pobjeda. Sudija nam je isključio igrača u 45. minuti i nismo uspjeli sačuvati prednost - kazao je Muslimović, koji je protiv Iraklisa postigao četvrti gol u sezoni.