Video: Mi ćemo se boriti za drugo mjestoSelektor nogomete reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, nakon današnjeg žrijeba za EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajinu, zadovoljan je grupom (D) u kojoj će uz našu selekciju još igrati Francuska, Rumunija, Bjelorusija, Albanija i Luksemburg.

"Ne postoji laka grupa, ali sretan sam što smo izbjegli  Španiju, Holandiju ili Portugal, timove s kojim bismo imali dosta problema. Francuska je favorit u našoj grupi, ima veliki tim, ona će vjerovatno biti prva u grupi, a mi ćemo se boriti za drugo mjesto", kazao je Sušić.

On je naglasio da francuski tim dobro poznaje, te da će za njega biti nešto posebno što će BiH igrati  protiv zemlje u kojoj živi i u kojoj je proveo najveći dio svoje nogometne karijere braneći boje pariškog PSG-a.

"Dobro poznajem francuski tim, poznajem ponaosob svakog igrača, ali vjerujem da će u njihovoj reprezentaciji doći do velikih  promjena nakon Svjetskog prvenstva. Mi također u  ovom trenutku imamo veliki tim. Sretan sam što ću svoj novi posao započeti s ovom generacijom. Smatram da dosta  možemo uraditi u ovim kvalifikacijama", kazao je Sušić.

Francuski nogometni stručnjak Gerard Houllier, koji je predstavljao Francuski nogometni savez u Varšavi, naglasio je da "tricolore" očekuju teške utakmice u grupi, prije nego što se kvalifikuju na EP.   

"Neće biti lako protiv tima koji predvodi Safet Sušić. Bili smo zajedno u PSG-u, gdje sam bio njegov trener. I ostale ekipe su kvalitene u našoj grupi, ali smatram da možemo proći dalje", kazao je u Houllier.    
 
Kvalifikacije za EP igrat će se od septembra 2010. do novembra 2011. godine, dok je finalni turnir na programu u junu 2012. godine.