Video: Pripreme Fudbalskog kluba SlavijaU drugoj kontrolnoj utakmici prvog dijela priprema, fudbaleri Slavije su savladali makedonskog drugoligaša Miravce 4:2. Makedonci su poveli golom Šterjova, da petnaest minuta kasnije izjednačio Darko Spaleivić. Samo minut kasnije, Makedonci ponovo dolaze u vodstvo, a strijelac je bio Zafirovski.

Da Miravce ne odu sa prednošću na odmor pobrinuo se Branko Baković koji je pogodio za 2:2. U drugom dijelu utakmice Slavija je pokazala da je kvalitetnija ekipa, a Darko Spalević sa još dva gola donio je pobjedu našem timu. Sama utakmica je odigrana po teškom terenu, s obzirom da je i u Đevđeliji pao snijeg. Realizacija je bila rak rana našeg tima u jeseljem dijelu, ali su ove prve dvije pripremne utakmice pokazale da će Slavijina realizacija na proljeće biti daleko efikasnija. „

„Ako se po jutru dan poznaje onda nas očekuje dobro proljeće. Malo nas brine povreda Gorana Simića, dok se Zvjezdan Stanić oporavio, ali nije igrao danas jer nismo željeli da rizikujemo“ – rekao je sportski direktor Željko Radonja. Slavija bi sutra trebala da igra još jednu utakmicu i to sa imenjakom iz Skoplja, ali zbog vremenskih uslova to se vjerovatno neće desiti. Umjesto toga radiće se treninzi.

SLAVIJA – MIRAVCI 4:2 (2:2)

Strijelci: 0:1 Šterjov (20), 1:1 Spalević (35), 1:2 Zafirovski (36), 2:2 Baković (40), 3:2 Spalević (50), 4:2 Spalević (85), stadion: SRC „Negorska banja“, gledalaca: 50, sudija: Petar Mantev (Makedonija)

SLAVIJA: Lučić, Milinković, Benović, Lackanović, Stanković, Jovanović, Perišić, Oglečevac, Spalević, Baković, Šćepanović. Još su igrali: Dujković, Regoje, Papaz, Radonja, I. Radovanović, Todorović, Pušara, Odović, S. Radovanović. Trener: Milomir Odović.

MIRAVCI: Bošnakov, Janev, Vučkov, Grbašlijev, Georgov, Karakamišev, Popov, Trifunovski, Zafirovski, Todorov, Šterjov. Još su igrali: Petkov, Georgijev, Kostadinov. Džonov, Mitkov, Čaušev, Minčev, Marinkovik. Trener: Zvonko Bučkov.