Video: Janjoš vodi i četiri junioraNakon što su proveli tri dana kod kuće, fudbaleri Sarajeva danas će ponovo na put, ovoga puta u Ulcinj, gdje će u narednih desetak dana obaviti završne pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš na put će povesti nešto veći broj igrača nego što je bio slučaj s Neumom. U Crnu Goru ide 19 fudbalera, tri golmana i čak četiri juniora. To su Trebinjac i Čizmić, koji su išli i u Neum, te Kenan Handžić i juniorski reprezentativac Nuhić, kojeg je Janjošu predložio omladinski pogon.

Ekipa će u Crnoj Gori ostati do 15. ili 16. februara, a trenirat će dva puta na dan, osim kada bude imala zakazane kontrolne utakmice.

- Za sada za protivnike imamo Metalac u nedjelju i Grbalj u sljedeći četvrtak. Nadam se da ćemo i našem, da tako kažem, drugom timu uspjeti obezbijediti rivale da vidimo i njih na djelu. Mislim da ćemo sada, u utakmicama protiv nešto jačih protivnika, steći pravi uvid u formu i sve ono što smo uradili protekli mjesec - kaže Janjoš.

Iz kluba uporno ponavljaju da povreda nema. Otkako su počele pripreme niko se nije povrijedio, što se zaista rijetko dešava, tako da bi, ako tako i ostane, svi fudbaleri početak proljetnog dijela sezone mogli dočekati potpuno spremni.

- Ako se ovaj tim dobro uigra i spremi, u što ne sumnjam, mislim da ćemo imati proljeće u bordo boji. Volio bih da smo uspjeli pronaći jednog veznjaka i jednog stopera, od toga ni sada ne bih bježao. Ali, raduje me što vidim da su igrači zaista jako raspoloženi i složni, i što smo uspjeli zadržati kompletnu ekipu - kaže Janjoš.