Snijeg spriječio Sušićev put u LionSelektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić za vikend je trebao biti u Lionu i na Žerlanu uživo posmatrati Miralema Pjanića u duelu Liona i PSŽ-a. Međutim, snijeg koji je zameo Francusku spriječio je to putovanje, pa je Pape ovu utakmicu odgledao na televiziji.

Odigrao solidno

- Vremenski uslovi nisu bili dobri, pa sam odlučio ostati u Parizu i kod kuće gledati meč. Lion je dobio utakmicu u kojoj se dugo patio. Naš Miralem Pjanić je odigrao, može se reći, solidno.

U jednoj ekipi koja je u krizi nije mogao puno ni pokazati. Počeo je dobro, ali su ga poslije zapostavili. Nije imao mnogo lopte - kaže Sušić.

Pjanić je na terenu ostao do 65. minute kada je zamijenjen, a nakon toga Lion je preokrenuo utakmicu i od 0:1 za PSŽ došao do pobjede od 2:1.

- Tako je ispalo. Mislim da Pjanić nije zamijenjen zbog slabe igre nego zbog toga što nije dovoljno spreman nakon povrede. I u novinama je pisalo kako su male šanse da zaigra, ali se ipak našao u početnom sastavu - dodaje selektor.

Žrijeb u Varšavi

Sredinom sedmice Sušić će doći u Sarajevo. Narednog vikenda je u Varšavi žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

- U srijedu navečer sam u Sarajevu. Za vikend sa delegacijom Saveza idem u Varšavu na žrijeb, pa se ponovo vraćam. Planiram provesti petnaestak dana u BiH - govori Sušić.

Utakmica u martu

Po povratku iz Varšave, Sušić će sa saradnicima iz Saveza pokušati riješiti pitanje protivnika za utakmicu 3. marta.

- Primarno je nakon žrijeba riješiti utakmicu u martu. Moramo iskoristiti taj termin. Očekujem da će se to riješiti ubrzo nakon žrijeba u Varšavi. Zatim nema mnogo vremena do 3. marta. Treba praviti spisak igrača, slati pozive i riješiti sve organizacione probleme - govori Sušić.

Spahić u timu kola

Sportski internet portal Goal.com je kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića uvrstio u tim 22. kola francuskog prvenstva.

Spahićeva igra u pobjedi Monpeljea protiv Marseja opisana je kao impresivna. "Posljednjom linijom je marširao savršeno", navodi Goal.com.