Video: Zeljeznicar na pripremama u PuliOdluka da se ekipa Željezničara preseli u Pulu pokazala se potpuno ispravnom. Ekspedicija "Plavih" bukvalno je u "sudijskom vremenu" napustila ledenu Vojvodinu i Sombor te stigla u Istru.

Snježna mećava

Na putu ka Puli prošli su kroz snježnu mećavu koja je zahvatila kontinentalni dio Hrvatske, a u Istri ih je dočekala jaka bura. Srećom, u nedjelju je bilo mnogo bolje. Ekipa je trenirala u Puli, a već je dogovoreno i nekoliko utakmica.

Iako je bilo planirano da Željezničar u Puli ostane do petka, domaći su pozvali naš tim da učestvuje na turniru narednog vikenda, a troškove boravka snosit će organizator. Tako će Željo nastupiti na turniru zajedno sa hrvatskim prvoligašima Istrom i Interom, te mađarskim Kapošvarom.

Danas će ekipa sa Grbavice igrati trening utakmicu protiv domaće Pule Ici. Za srijedu je načelno dogovoren duel s Medulinom, dok će u četvrtak protivnik Željezničaru biti petoplasirana ekipa Hrvatske nogometne lige, Karlovac.

Stomačna bakterija

Napokon je počeo raditi i Denis Selimović, koji je u Somboru mogao samo lagano trčkarati.

- Prošle godine sam se zarazio nekom stomačnom bakterijom, igrao sam gotovo sve utakmice iscrpljen, izgubio dosta kilograma. Isti problemi pojavili su se na početku priprema, prvi pravi trening tek sam odradio u Puli - kaže Selimović.

Stigli Šehić i Čolić

Ekipi su se u Puli pridružili golman Ibrahim Šehić i juniorski reprezentativac Benjamin Čolić. Šehić je propustio prvi dio priprema zbog povrede, dok je Čolić bio s kadetskom reprezentacijom na pripremama u Međugorju.

- Dobro se osjećam, nadam se da ću brzo početi raditi punom parom - rekao je Šehić, koji neće imati pravo nastupa u prvom kolu nastavka sezone zbog tri žuta kartona, pa će na gol Gušo ili Radošević.