Paragvaj želi igrati sa BiH krajem maja Bh. kuća fudbala zatražila da rok za konačno izjašnjavanje o ponudi Saudijske Arabije za odigravanje prijateljskog meča 3. marta, bude pet dana nakon žrijeba kvalifikacionih grupa za EP 2012, zakazanog za 7. februar u Varšavi

Rukovodstvo Nogometnog saveza BiH poslaće najkasnije do 12. februara definitivan odgovor nacionalnoj asocijaciji Saudijske Arabije, koja je ponudila odigravanje prijateljske utakmice dvije zemlje 3. marta u Rijadu. Ovo nam je rekao vršilac dužnosti generalnog sekretara N/FSBiH Jasmin Baković, koji je dodao da je bh. kuća fudbala zatražila da rok za konačno izjašnjavanje o ponudi Saudijske Arabije putem portugalske agencije Superstadium bude pet dana nakon žrijeba kvalifikacionih grupa za EP 2012, zakazanog za 7. februar u Varšavi.

„Ponuda ove azijske države nije ni prihvaćena, ali ni odbijena. Vidjećemo da li će biti novih mogućnosti za odigravanje utakmica sa nekom od evropskih reprezentacija. Za sada nema odgovora na naše ponude od evropskih saveza kojima smo dali mogućnost da 3. marta odmjere snage sa selekcijom BiH", istakao je Baković.

Prvi administrativac N/FSBiH naglasio je da je u Bh. savez stigla ponuda Paragvaja za kontrolni meč sa reprezentacijom naše zemlje, koji bi se odigrao krajem maja u Evropi.

„O ovoj ponudi će se očitovati Izvršni odbor N/FSBiH, koji će održati sjednicu u petak. Jedna od tačaka na dnevnom redu IO biće informacija o prijateljskim utakmicama A reprezentacije. Prije zasjedanja Izvršnog odbora, sastaće se i Predsjedništvo Saveza, koje će razmotriti ponudu Paragvaja", izjavio je Baković.