Salihovicu cetiri meca zabraneOsim zabrane nastupa u kvalifikacionim utakmicama za evropsko nogometno prvenstvo, Salihoviću je odrezana i novčana kazna u iznosu od 9.000 švicarskih franaka

Nogometni reprezentativac BiH Sejad Salihović kažnjen je sa četiri kvalifikacione utakmice neigranja za bh. reprezentaciju zbog isključenja u baražnom meču protiv Portugala u Zenici.

Osim zabrane nastupa, Salihoviću je odrezana i novčana kazna u iznosu od 9.000 švicarskih franaka, a žalba na ovu odluku moguća je u roku od tri dana.

Uz Salihovića, odlukom Disciplinskog komiteta FIFA, kažnjen je i N/FSBiH sa 25.000 švicarskih franaka za istu utakmicu.

Podsjećanja radi, Salihović je zbog prigovora pomoćnom sucu utakmice Paolu Calcagnu protiv Portugala morao ranije u svlačionicu, a navijači bh. tima su potom italijanskog sudiju pogodili - vjerovatno upaljačem - sa tribina, zbog čega je susret nakratko i prekinut.

Međutim, kazna koja je izrečena Salihoviću je zaista rigorozna, pogotovo što se nije radilo o teškom prekršaju, već tek o prigovoru zbog jedne sudijske odluke. Za vjerovati je da će FIFA nakon žalbe smanjiti kaznu za Salihovića, koji će, ukoliko ova suspenzija ostane na snazi, propustiti početak kvalifikacija za EP, što bi bio ogroman hendikep za novoizabranog selektora Safeta Sušića.