Kapiten njemačkih selekcija: "Želim igrati samo za BiH"Damir Čorić, je 18-godišnji defanzivni vezni igrač kapiten juniorskog tima berlinske Herthe i mlađih selekcija Njemačke u kojima je nastupao (U 16, U 17, U 18). Sa svojim timom nalazi se na petom mjestu njemačke juniorske lige Sjever/Sjeveroistok. U razgovoru za portal Reprezentacija.net izrazio je želju da jednog dana obuče dres A reprezentacije BiH.

Damir je rekao da je fudbal počeo trenirati sa četiri godine i da je prošao sve mlađe selekcije berlinskog sastava. Najčešće igra na poziciji zadnjeg veznog, ali ga trener koristi i na drugim mjestima u defanzivnoj liniji.

On je istakao da je svojim radom i trudom uspio izboriti status kapitena u reprezentativnim selekcijama Njemačke za koje je nastupao. Dodao je da je dobio poziv njemačkog Saveza da razgovara o budućnosti u dresu "elfa", ali je to odbio, jer mu, kako kaže, srce kuca samo za BiH.

"Isto tako, dosta mi je krivo što po Njemačkoj ima dosta nas mladih igrača iz BiH, ali se niko iz Saveza naše zemlje ne brine o nama, što koriste Nijemci i dijele nam pozive. Evo, moj slučaj je samo jedan od primjera", rekao je Čorić.

Istakao je da prati igre naše reprezentacije i da vjeruje da će Safet Sušić odvesti "zmajeve" na veliko takmičenje. Kako kaže, sebe bi volio vidjeti u dresu BiH.

"Napomenuo bih ponovo da moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu. I imam zaista veliku želju da zaigram za našu zemlju. Bila bi mi izuzetna čast primiti poziv za nastup za svoju domovinu. Vjerujem da ću svojim radom i zalaganjem doći do toga. Ali ako iz BiH ne pokažu interes za mene, ja ću nažalost biti primoran da igram pod zastavom Njemačke", rekao je Čorić.