Video: Sušić dovodi 23-godišnjeg braniča iz TurskeSelektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić izjavio je da će uskoro razgovarati sa Sašom Papcem da bi bio siguran da li je nogometaš Rangersa spreman da se vrati u reprezentaciju.

- Zvao sam ga danas, ali nije bio dostupan. Ostavio sam mu poruku i očekujem da mi se javi. Ako to ne učini ja ću njega pozvati. Želim da budem siguran da li želi da se odazove na poziv u ekipu, izjavio je Sušić u telefonskom razgovoru za Fenu.

Potvrdio je informaciju turskih medija da je zainteresiran da u reprezentaciju dovede bivšeg mladog turskog reprezentativca, 23-godišnjeg Ediza Bahtiyaroglua.

- Istina je da bih želio da on zaigra za reprezentaciju BiH jer se radi o veoma kvalitetnom odbrambenom igraču. Pojačao bi konkurenciju u našoj odbrani, gdje nemamo veliki broj kvalitetnih igrača. No, još ne znam da li je on spreman da zaigra za bh. reprezentaciju, a nadam se da ću uskoro imati i tu informaciju. Radi se o snažnom i visokom mladom igraču, koji bi nam dobrodošao u zadnjoj liniji, rekao je Sušić.

On je naglasio da će pozvati i Samira Muratovića, koji je odlučio da se stavi na raspolaganje novom selektoru.

- Pozvat ću sve za koje smatram da mogu igrati. Nije bitno koliko godina imaju. Naravno da u timu ne smije da bude mnogo starijih igrača, ali dvojica ili trojica nisu naodmet. Muratović je snažan igrač i sigurno je da ga se neću odreći. Isto važi i za Rahimića, izjavio je selektor bh. reprezentacije.