FK Borac: Potpisali Vukelja i VukobratovićBANjA LUKA - Napadač Ljubiša Vukelja i vezni igrač Dragomir Vukobratović potpisali su za banjolučki Borac. Njih dvojica su stavili potpis na jednoipogodišnju vjernost "crveno-plavima".

Vukelja (26), koji je nekad bio velika nada srpskog fudbala, u Borac je stigao iz mađarskog Vašaša, a u Borcu je već bio prije dvije godine kao pozajmljeni igrač Vojvodine. Međutim, odigrao je samo jedan meč jer su ga mučile povrede. U karijeri je nastupao za Vojvodinu, Partizan, grčki Etnikos i mađarski Vašaš. Za mladu reprezentaciju Srbije odigrao je pet mečeva i postigao sedam golova.

Vukobratović (21) je, kao i Vukelja, karijeru počeo u Vojvodini. Poslije "lala" put ga je odveo u Voždovac, a 2008. godine je došao u Crvenu zvezdu na poziv tadašnjeg sportskog direktora Gorana Bunjevčevića. Nije su dugo zadržao na "Marakani", odigrao je dva meča, pa je prošlu sezonu proveo u Inđiji.

- Poslije Mladena Bojića i Bojana Puzigaće, saradnja je dogovorena i sa Vukeljom i Vukobratovićem. Ovo nije konačan spisak pojačanja, još nam trebaju dva kvalitetna fudbalera i jedan pouzdan čuvar mreže - rekao je direktor Borca Radmilo Šipovac.

Po svemu sudeći, u dresu Borca ostaće i standardni štoper u minuloj jeseni Bojan Petrić, koji se vraća iz Belgije, gdje nije potpisao ugovor sa učesnikom Lige šampiona, Standardom iz Liježa. Petrić je protiv Mehelena odigrao utakmicu, ali na poziciji beka koja nije njegova prirodna i danas će da se priključi pripremama Banjolučana.

- Petriću će da bude ponuđen potpis novog ugovora na godinu i po i naša želja je da ostane u Borcu. Opet moram da ponovim. Svi oni igrači koji ne budu potpisali višegodišnju vjernost klubu neće putovati u Antaliju na pripreme. U Borcu mora da se napravi zaokret u odnosu na prošlo vrijeme kada je klub bio žrtva svega i svakoga - rekao je Šipovac.
Vranješ odlazi

Definitivno je poznata i sudbina Stojana Vranješa, koji je potpisao ugovor za rumunski Panduri, a po njemu Borcu pripada obeštećenje od 75.000 evra. To znači da od pomenute sume Vranješov menadžer Srđan Jeremić neće naplatiti svoj procenat u visini od 10.000 evra.

- Dakle, bili smo u pravu i čekamo novac od Rumuna da bude uplaćen. Niko ne može da se ugrađuje u obeštećenja koja pripadaju samo Borcu - istakao je Šipovac.