Rafal SarajlijaĐEVĐELIJA - U prvoj provjeri na pripremama u makedonskoj Đevđeliji fudbaleri Slavije s ubjedljivih 6:2 su savladali tamošnjeg prvoligaša Horizont Turnovo iz Strumice.

Izabranici trenera Milomira Odovića prikazali su zavidnu igru i efikasnost.

- Bilo je mnogo hladno, duvao je jak vjetar, ali sve to nije omelo prije svega Slaviju da stvori dosta prilika i mrežu rivala zatrese šest puta. Možemo da budemo zadovoljni prvom kontrolnom utakmicom – javio je iz Đevđelije, Željko Radonja, sportski direktor Slavije.

Meč protiv Turnova propustili su Vučina Šćepanović, Ivan Stanković, Zvjezdan Stanić i Goran Simić.

- Njih četvorica su bili roviti i nismo imali potrebe da rizikujemo. Nije ništa strašno, brzo će biti u punom trenažnom procesu. Kontrolnu utakmicu propustio je i Igor Radovanović koji je otputovao u Antaliju, gdje je na probi u Karabahu, a priliku da istrče na teren nisu dobili još Saša Radovanović i golman Bojan Kuljanin. Za dan ili dva dobićemo potvrdu o angažmanu Branislava Arsenijevića u ruski Spartak Naljčik. U slučaju njegovog odlaska bićemo primorani da potražimo novo lice na poziciji desnog bočnog – rekao je Radonja.

Slavija sljedeću kontrolnu utakmicu igra 28. januara protiv drugoligaške ekipe Miravci, a dva dana kasnije odmjeriće snage sa trećeligašem i svojim domaćinom, ekipom Slavije iz Skoplja.