FK Leotar: Žestoko od startaTREBINjE - Prvi dan priprema Leotara bio je potvrda riječi koje je novi trener Goran Skakić izrekao u svom prvom obraćanju - red, rad i disciplina. Odmah na prvom treningu novi kormilar je sproveo test izdržljivosti koji mu je pokazao koliko su fudbaleri spremni za početak priprema, a kuriozitet je da su, prema rezultatima, najviše tokom pauze radili stariji igrači, dok su mlađi uglavnom nešto nespremniji. Ipak, tek je prvi dan priprema i stručni štab vjeruje da će se to nadoknaditi. Poznavaoci fudbala u Trebinju još uvijek se sjećaju spremnosti igrača iz Skakićevih prethodnih mandata, kada su povrede bile prava rijetkost.

Vijest da se Skakić vratio na kormilo Leotara obradovala je mnoge navijače, koji misle da je trebinjskom klubu u prethodnim sezonama nedostajao trener čvršće ruke.

- Poznajem jedan broj igrača iz ranijih godina, sa kojima sa radio, a ostali će lako da se naviknu na sistem rada. Mogu samo da obećam da ćemo biti jedna od čvršćih ekipa u ligi i da nam rada neće nedostajati. Srećan sam što sam se poslije mnogo godina rada u inostranstvu vratio na naše prostore, a još sam srećniji jer je to Leotar, za koji sam i kao igrač nastupao. Siguran sam da ćemo napraviti dobar posao ovdje - rekao je trener Leotara Goran Skakić.

Već je napravljen i okvirni plan priprema.

- Koliko sam mogao da primijetim u prvom razgovoru sa igračima, postoje neki određeni problemi, za koje se nadam da će uskoro biti otklonjeni. Planiram da radimo na "Policama" sedam dana, a onda, ako nam dozvole mogućnosti, otišli bismo na pripreme. Ako ne, onda bismo ostali ovdje, jer i u Trebinju imamo dobre uslove za rad - rekao je Skakić, a potom dodao:

- Ipak, pripreme van Trebinja bi bile poželjne, jer se tek tada vidi koliko igrači mogu. Odigraćemo četiri, pet prijateljskih utakmica, vidjećemo kakve su mogućnosti ekipa iz okruženja, a nadam se da ćemo biti u mogućnosti da odigramo i jednu utakmicu sa nekim jačim protivnikom - nastavio je Skakić.

Leotar je na polusezoni zauzeo sedmo mjesto na tabeli.

- Ono što ima primat je stvaranje jedne čvrste ekipe i cilj je da se ove godine izbori opstanak u Premijer ligi. Ukoliko se ukaže prilika da dođemo među četiri ili pet prvih ekipa, to bi bio veliki uspjeh, ali ne mogu takav zahtjev da postavim pred igrače. Odmah sam primijetio da imamo veoma težak raspored, pogotovo na samom početku. Ako bismo u prva tri kola uzeli tri ili četiri boda, kasnije bi sve lakše išlo - dodao je Skakić.

Gavrilo Čorlija i Oleg Ćurić, koji su propustili jutarnji trening, radu su se priključili istog dana u popodnevnom terminu. Trebinjci će raditi na Policama u dva termina, a prvih dana u fokusu će biti rad na kondiciji.
Izborna skupština

Za ponedjeljak je zakazana izborna skupština FK Leotar, na kojoj će biti izabrani novi članovi Skupštine, a poslije toga biće konstituisan i upravni odbor, koji će iste večeri imenovati svoga predsjednika. Posljednjih dana u fudbalskim kuloarima se može čuti priča da će Vladislav Vladičić povući ostavku i nastaviti da vodi Leotar. Iz kluba nema potvrde ove informacije, ali ni demantija. Što se tiče pojačanja, njih neće biti do izbora, a poslije toga uz konsultacije sa šefom stručnog štaba biće dovedeni potrebni igrači.