Transfer Stojana Vranješa u magliNiko u obeštećenje, koje pripada Fudbalskom klubu Borac, neće moći da se ugrađuje i da od kluba traži ustupke i procente. Obeštećenje od transfera pripada samo klubu. Ovo je juče istakao direktor banjolučkog premijerligaša Radmilo Šipovac, koji je naveo da je transfer Stojana Vranješa u rumunski Panduri pod velikim upitnikom. Iako se činilo da je sve završeno na višestruko zadovoljstvo, situacija se naglo iskomplikovala.

- Borac je dogovorio obeštećenje od 75.000 evra, a menadžer Srđan Jeremić je od kluba tražio svoj procenat, tačnije 10.000 evra. Mi s Jeremićem nemamo nikakav ugovor, niti smo s njim sklapali bilo šta. Ako je on Vranješov menadžer neka od igrača uzme procenat, mi nemamo s tim ništa - rekao je Šipovac.

Menadžer Jeremić je istakao da su u Borcu nekorektni prema igraču i da Vranješ može da tuži klub i postane slobodan igrač.

- U Borcu prave pometnju zbog mizerne sume od 10.000 evra. Transfer će se realizovati tako što će igrač tužiti klub, postati slobodan, a onda Borac neće dobiti ni evro obeštećenja. Za klub sam odradio i transfer Ognjena Vranješa u Zvezdu u visini od 100.000 evra i nisam uzeo ni evro za sebe - rekao je menadžer Jeremić, koji je transfer Ognjena Vranješa realizovao sa bivšim direktorom i predsjednikom kluba.

Prvi operativac "crveno-plavih" poslije saznanja da bi Vranješ mogao da tuži klub i postane slobodan igrač je istakao:

- Ako Stojan Vranješ na takav način želi da ode iz Borca neka izvoli. To ide na njegov obraz. Vrijeme je da se kurs u klubu promijeni i da Borac ne bude uvijek oštećena strana. Još jednom ponavljam da oni igrači koji ne budu imali potpisane ugovore na godinu i po neće putovati na pripreme u Antaliju - rekao je Šipovac.

Bojan Petrić

Defanzivac Borca Bojan Petrić danas će odigrati kontrolni meč za Standard iz Liježa protiv Mehelena i po svemu sudeći potpisaće ugovor s Belgijancima.

- Ukoliko Petrić potpiše ugovor sa Standardom, Borac mu neće praviti probleme, jer se radi o korektnom momku - rekao je Šipovac.

Na ime obeštećenja Borac će od učesnika Lige šampiona dobiti 40.000 evra.