Fudbaleri Leotara konačno počeli pripremeGoran Skakić se vratio na klupu Leotara. Ovaj stručnjak je treći put sjeo na klupu premijerligaša iz "Dučićevog grada", juče izvršio toliko čekanu prozivku i najavio bolje u ovom hercegovačkom klubu. Po nepisanom pravilu Skakić je uvijek dolazio kada je na "Policama" trebalo da se gasi "požar". Kao golman branio je boje Leotara i nekoliko sezona bio ponajbolji igrač trebinjskog kluba.

Prije prvog treninga koji je vodio Predrag Vukićević, igračima se u ime načelnika opštine Trebinje Dobroslava Ćuka obratio njegov zamjenik Zoran P. Sorajić.

- Želim da vam poželim dobrodošlicu na početak priprema i predstavim novog šefa stručnog štaba Gorana Skakića. Što se tiče ostale problematike više ću moći da kažem poslije ponedjeljka, kada će biti održana sjednica Skupštine kluba na kojoj će biti imenovan Upravni odbor. Biće izabran i predsjednik. Ne želim ništa da obećavam, već vas molim za strpljenje, a poslije imenovanja uprave sve probleme moći ćete da rješavate - rekao je Zoran P. Sorajić.

Poslije Sorajićevog obraćanja novi trener Skakić je obavio interni razgovor sa igračima, izložio im svoje planove, a potom se obratio i predstavnicima "sedme sile".

- Nadam se da će ovaj moj mandat na "Policama" biti treća sreća, jer sam i kao igrač ostavio veliki trag u Leotaru i za mene ovaj klub znači nešto posebno. Leotar je klub sa velikim zahtjevima i jedan od najvećih i najpopularnijih u BiH. Što se mene tiče daću sve od sebe da napravimo dobar rezultat - kazao je Skakić.

Novi šef struke Trebinjaca upoznat je sa situacijom u fudbalskom kolektivu najjužnijeg grada Republike Srpske.

- Imamo mnogo nagomilanih problema i nadam se da ćemo ih zajedno za upravom kluba rješavati u hodu. Prema nekom planu prvih sedam dana radićemo u Trebinju, pa ćemo otići negdje na pripreme, ako budemo u mogućnosti. Ako ne, onda ćemo ostati u Trebinju, gdje imamo dobre uslove za rad - prezentovao je plan priprema Skakić.

Uz Gorana Skakića stručni štab činiće prvi pomoćnik Predrag Vukićević, kondicioni trener Srđan Kuljić i trener golmana Veselin Klimović. Na prozivci se pojavio i Branko Šešlija, koji je ugovorom vezan za sarajevski Željezničar, ali će se sljedećih dana znati njegov status.
Igrački kadar

Prozivci su prisustvovala 23 fudbalera: Novica Berak, Dušan Berak, Vukmir Mijanović i Mladen Kukrika (golmani), Vladimir Todorović, Gavrilo Čorlija, Anel Ramić, Srđan Andrić, Bojan Magazin, Rajko Komnenić, Dejan Rašević, Jovica Vico, Darko Dreč, Žunior Žair Souto, Milorad Cimirot, Željko Radović, Bojan Vučinić, Oleg Ćurić, Rade Bošković, Lazar Zečević, Miroslav Prelo, Marko Toholj i Branko Šešlija. Opravdano su odsustvovali: Rajko Ćeranić, Dragan Ristić, Aleksandar Trninić i Nenad Zečević. Klub su napustili Radoš Protić, i Zvezdan Lazić.