Kutalija remeti planove SlavijeEkspedicija Slavije u srijedu iza podneva stigla je u hotel "Negorska banja" u Đevđeliji, gdje će boraviti sljedećih deset dana. U Makedoniji će se Sarajlije pripremati za nastavak šampionata u Premijer ligi BiH, kao i Kupu, u kojem brane pehar. Prvi trening obavljen je odmah u srijedu, u večernjim časovima.

- Do Makedonije smo putovali autobusom, put je bio dug i težak, iscrpio nas, pa je prvi dan protekao u laganijem radu, ali već danas krećemo mnogo jačim intenzitetom. Ovdje smo prvi put, imamo odlične uslove za rad i moramo rezultatski da opravdamo sve što je uprava kluba učinila da se što bolje spremimo za nastavak sezone - rekao je sportski direktor Slavije Željko Radonja.

Ekspedicija Slavije se odmah uvjerila u gostoprimstvo domaćina, fudbalskog kluba koji nosi isto ime i lider je treće makedonske lige.

- Ovo je sigurno početak čvrste saradnje dva kluba koja nose isto ime. Predsjednik makedonske Slavije je suvlasnik hotela gdje smo smješteni. Stvarno je divan sportski kompleks, sa četiri osvijetljena terena, temperatura dobra, kuhinja raznovrsna, na usluzi imamo zatvoreni bazen i kompletnu medicinsku i fizikalnu uslugu. Preostaje nam da sve to iskoristimo i na najbolji način ovu fazu priprema učinimo uspješnom. Trener Odović je izrazio želju za odigravanje dvije ili tri utakmice - raportirao je iz Makedonije Radonja.

Ono što veseli je dobar zdravstveni bilten.

- Nema povrijeđenih i svi su u punom trenažnom procesu. Još uvijek, dijelom, atmosferu remeti nedolazak Gruzijca Levanija Kutalije, a čeka se definitivan status Branislava Arsenijevića oko odlaska u inostranstvo - zaključio je Radonja.
Jamina nije otišao

U Istočnom Sarajevu ostao je Bojan Jamina, koji radi po specijalnom režimu. Još se oporavlja poslije operacije ligamenata i neće biti spreman za start proljećnog dijela sezone zakazan za 27. februar.