Šaranović se priključio pripremamaEdin Šaranović, nekadašnji igrač Sarajeva, a potom i nekoliko hrvatskih klubova, novo je pojačanje sarajevskog premijeligaša Olimpika. On je u proteklom periodu nosio dres Zadra. Kako nam je potvrdio šef stručnog štaba Olimpika Edin Prljača, Šaranović se već priključio ekipi na pripremama u Čitluku, a u petak bi trebao stići i jedan fudbaler iz Brazila.

Inače, u Olimpiku su prezadovoljni uslovima u Čitluku, a Prljača ne krije ni zadovoljstvo načinom na koji igrači odgovaraju na zahtjeve koji su postavljeni pred njih.

- Uglavnom smo trenirali dva puta dnevno, a jedan dan odvojili smo za utakmicu dvije naše ekipe. U principu svi igrači rade dobro. Na svakom koraku, primjetni su želja i motiv. Bitno nam je da nemamo povrijeđenih igrača, a ovi koji su stigli, dobro su se uklopili u novu sredinu. Među igračima je veoma dobra atmosfera i za sada možemo biti veoma zadovoljni onim što igrači pokazuju - kaže Prljača.

Pobjeda protiv Branitelja

Olimpik je jučer odigrao prvu kontrolnu utakmicu. Protivnik je bio mostarski Branitelj, a na kraju je bilo 2:1 za Sarajlije. Strijelac oba gola bio je Vedran Ješe. Danas će sarajevski sastav igrati protiv Lokomotive iz Zagreba, a u subotu je predviđeno odigravanje utakmice protiv Imotskog.