Amer Dupovac potpisao na tri i po godineJunior Sarajeva Amer Dupovac jučer je potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom s Koševa. Dvadesetogodišnji Dupovac, koji igra na poziciji stopera, obavezao se na 3,5-godišnju vjernost Sarajevu, te će predstavljati jednog od igrača koji bi na svojim plećima trebali nositi budućnost koševskog premijerligaša.

- Ovim potezom nastavljamo praksu uvođenja mladih igrača iz naše škole u prvi tim. Procijenili smo da je Dupovac talentovan fudbaler koji zaslužuje priliku. To što igra na poziciji stopera je argument više što smo ga približili seniorskoj ekipi, jer smo na tim pozicijama prilično deficitarni - kaže trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Dupovac je drugi fudbaler koji je u zimskom prelaznom roku potpisao ugovor sa Sarajevom. Prije njega, to je učinio Haris Handžić, koji će na Koševu biti do kraja sezone kao pozajmljeni igrač Leha.

Na Koševu i dalje željno iščekuju informacije od Vuleta Trivunovića, čiji se odgovor o eventualnom povratku na Koševo još čeka. Trivunović ovih dana pregovara s hrvatskom Pulom.