Trivunović: Blizu sam povratka na KoševoVule Trivunović, bivši reprezentativac BiH raskinuo je ugovor sa Himkijem, nakon što je ova ekipa ispala iz Prve lige.

- U Himkiju sam proveo tri godine. Nemam riječi, bilo mi je odlično. Također, želio bih napomenuti i to da su čelnici kluba bili više nego korektni. Sve što smo dogovorili su ispoštovali.

Tri dana ste bili u Moskvi.

- Dosta toga sam uradio. Dogovorili smo raskid ugovora. Za Himki će u narednoj sezoni igrati mladi igrači, jer je to bila želja čelnika kluba. Svi stranci, ali i nešto stariji igrači su dobili odriješene ruke u izboru nove sredine.

Kada ćete znati ime novog kluba?

- Veoma brzo. Možda već početkom naredne sedmice.

Postoji li solucija da se vratite u BiH?

- Naravno. Blizu sam povratka na Koševo. Ako ne pronađem inostrani angažman, onda se vraćam u Sarajevo.

Jeste li razgovarali sa trenerom Janjošem?

- Bilo je to u decembru. Od tada se nismo čuli. Tada sam mu rekao da dolazim u Sarajevo, ako mi sve solucije propadnu. Također, razgovarao sam i sa pojedinim navijačima. Zvali su me i tražili da se vratim.

Sarajevo je prvi dio sezone završilo na trećem mjestu.

- Pratio sam sve šta se dešava u klubu. Znam da su u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone pobijedili Borac u gostima i tako napravili veliki korak u borbi za naslov prvaka.

Po Vama može li Sarajevo osvojiti titulu?

- Zašto da ne. Ima još dosta da se igra. Mada je moje mišljenje da se ove godine do posljednjeg kola neće znati novi prvak - istakao je Trivunović, stameni stoper koji se ove zime nalazi na listi želja tima sa Koševa.

Da li je Vaš saigrač Dragan Blatnjak već riješio svoj status?

- Nije još. I on kao i ja čeka inostrani angažman. Iza sebe ima odličnu sezonu i vjerujem da mu neće biti teško naći novi klub, s obzirom da je i on raskinuo ugovor sa Himkijem - govori Trivunović.