Sloboda dovela pojačanjaEkipa Slobode pojačala je svoje redove sa nekoliko igrača. Danas su potpis na ugovor stavili Alvin Karadža, Igor Mostarlić i Stefan Gavarić. Alvin Karadža je nakon velikih peripetija ipak potpisao ugovor sa Slobodom i sigurno će biti veliko pojačanje za tuzlansku momčad. Podsjetimo prije nekoliko dana se u medijima pojavila informacija da je Karadža umjesto Slobode ipak izabrao Željezničar ali ipak danas su riješene sve dileme oko toga.

Igor Mostarlić će također biti veliko pojačanje za "rossonere". On je Slobodi pristupio iz bihaćkog Jedinstva gdje je bio najbolji strijelac momčadi ali i prvog dijela sezone u Prvoj ligi Federacije.

Treći koji je potpisao ugovor je Stefan Gavarić koji je došao iz Olimpika. Osim njih trojice Sloboda je dovela bivšeg igrača Sarajeva Semjona Miloševića te napadača Damira Smajlovića koji se vratio u matični klub. U Slobodi se nadaju da će potpisati i ugovore sa povratniko na Tušanj Moamerom Zoletićem te Džemalom Sadikovićem koji je došao iz sarajevskog Željezničara.

Šef struke Tuzlaka Vlatko Glavaš bi u svojim redovima volio vidjeti sada već bivšeg napadača Olimpika Zorana Rajovića koji bi također bio veliko pojačanje za  Slobodu u drugom dijelu prvenstva u kojem Tuzlaci moraju popraviti dojam jer se nalaze na pretposljednjem mjestu na tabeli.