Džafić najbliži DebrecinuSaga oko odlaska Adina Džafića iz Veleža još uvijek nema svoj epilog. Međutim, kako smo to već najavili, mladi napadač „rođenihkoji je ujedno i kapiten reprezentacije BiH U-21, blizu je transfera u jedan renomirani evropski klub.

- Bio sam na pregovorima sa jednim klubom iz Turskoj, ali još uvijek nismo uspjeli naći zajednički jezik. Turci malo podcjenjivački gledaju na našu ligu, odnosno naše igrače, pa su prvo smanjili Džafićevu cijenu, a kasnije su ponudili i isplatu u ratama, što sam kategorično odbio. Mi čvrsto stojimo iza svojih stavova, kazao je Džafićev zastupnik, Admir Husarić.

Također, Džafić ima konkretnu ponudu mađarskog Debrecina. Podsjetimo, on je i minulog imao ponudu iz Mađarske, ali je odbio...

- U tom slučaju bi otpali pregovori sa Turcima, a prije dva dana mi se javio i jedan- Mađari su konkretni, ali ne nude onoliko koliko Džafić realno vrijedi. Međutim, postoji mogućnost da povećaju cijenu. U ukrajisnki klub, koji je, također, pokazao interes za Džafića. Vidjet ćemo šta će biti od svega. U slučaju da se situacija sa Turcima i Mađarima ne riješi do kraja sedmice, Džafić će se priključiti pripremama Veleža, dodao je Husarić.