Velimir Stojnić, trener Borca, otvoreno o svemuBANjA LUKA - Nismo u krizi rezultata. Istina doživjeli smo tri poraza na gostovanjima u Premijer ligi BiH, ali mnogi neće realno da sagledaju situaciju i kažu istinu. A činjenica je da je Borac prvi na tabeli, ima najviše pobjeda, najmanje je primio golova u eliti. I daleko je prebacio plan ove jeseni.

Ovo je juče istakao šef stručnog Fudbalskog kluba Borac Velimir Stojnić. On je potom dodao:

- Sve što smo postigli do sada je veliki uspjeh. Dušebrižnici ističu kako smo u posljednje četiri utakmice u prvenstvu doživjeli tri poraza. Ne žele da kažu da smo u međuvremenu igrali neriješeno u Širokom Brijegu i eliminisali velikog rivala u Kupu BiH, a potom u istom takmičenju savladali i Leotar u Trebinju 3:0. Porazi su sastavni dio sporta i to shvatamo tako.

Do kraja Premijer lige BiH ostala su još tri kola, a Borac dočekuje Velež i Sarajevo, a gostovaće Olimpiku. U međuvremenu biće odigrana i revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Leotara na Gradskom stadionu.

- U finišu jesenjeg dijela prvenstva želimo da postignemo što više u četiri preostale utakmice. Realno, prije početka prvenstva svi su nas unaprijed prežalili, mnogi su nam predviđali borbu za opstanak. Možemo da budemo srećni poslije činjenice da smo tu gdje smo, a odigrali smo u prvenstvu sedam utakmica u gostima, pet kod kuće, ali samo tri pred navijačima zbog kazne. Da ne pričam o uslovima u kojim treniramo... - istakao je Stojnić.

Borac u Premijer ligi BiH nikad nije postigao rezultate kao ove jeseni. Ima šansu da prezimi u vrhu, ni jesenja titula nije daleko, a gotovo je sigurno da će prezimiti i u najmasovnijem takmičenju BiH.

- Velimir Stojnić nije Borac i ako smetam uspjesima kluba, spreman sam i da odem. Razgovarao sam otvoreno o svemu sa sportskim direktorom Muhamedom Ibrahimbegovićem i direktorom kluba Radmilom Šipovcem. Iznio sam im svoje viđenje situacije i svega što se dešava. Složili smo se u većini stvari. Spavam mirno i čim legnem, san mi dođe za minut - bez "dlake na jeziku" je rekao Stojnić. Promjene u timu

Snijeg se juče zabijelio u Banjoj Luci, padao je skoro cijeli dan i otežao rad igračima Borca, koji su trenirali na stadionu Naprijeda u Obilićevu. U subotu Banjolučani čekaju Velež (16.30 časova) u izuzetno važnom meču. Trener Stojnić je najavio radikalne izmjene u timu.

- Biće promjena u sastavu, jer su pojedinci iznevjerili klub za koji igraju. Sigurno će to osjetiti na svojoj koži i snosiće konsekvence. Neki igrači u Modriči nisu bili dostojni dresa i grba koji nose - rekao je Stojnić.