Janjoš: Jahović opet hoće da ide sa KoševaNapadač Sarajeva Adis Jahović ponovo je izrazio želju da napusti bordo svlačionicu, a konačan epilog ovog „slučaja“ bit će poznat do kraja sedmice. Podsjetimo, nezadovoljan svojom minutažom, Jahović je neposredno nakon završetka jesenje polusezone najavio odlazak, ali se nedugo potom „predomislio“...

- Jahović opet hoće da ide, konstatuje šef stručnog štaba Sarajeva Mehmed Janjoš.

Igrački kadar

- Što se mene tiče, ako se dogovori sa čelnicima kluba, neću ga, niti to imam pravo, zaustavljati u njegovim namjerama. Nikoga nećemo prisiljavati da bude dio našeg tima. Jer, ako bilo ko neće sa mnom, odnosno sa nama, neću ni ja da sarađujem sa njim. Mislim da je Jahović zaveden, ali neke mu bude...

Ukoliko čelnici kluba sa Koševa dozvole odlazak Jahoviću, pored veznjaka i stopera, u koševskoj igračkoj križaljci će nedostajati i jedan napadač. Međutim, kako nezvanično saznajemo, s obzirom da je vezan ugovorom, Jahović će moći napustiti Koševo tek u pristojno obeštećenje.

- Do kraja sedmice čekem konačan odgovor Vuleta Trivunovića, a uporedo tragamo za kvalitetnim veznjakom. Međutim, i sam Trivunovićev dolazak bi nam pojačao konkurenciju u vezi, jer bi tada u sredini terena mogli koristiti Ajdina Maksumića. S druge strane, u rezervi imamo i dva napadača, ali nema smisla spominjati njihova imena sve do okončanja „slučaja Jahović“. Ako on slučajno ostane, onda nam je ta pozicija popunjena.

Za razliku od Jahovića, Irfan Lušnjičkić i Adis Kapetanović su izrazili želju da odu na posudbu u SAŠK Napredak, odnosno Rudar iz Breze.

- Njihova želja je da igraju, a mi ćemo, naravno, pratiti njihove igre.

Ulcinj ili Neum  

Na pitanje kakav je program rada za naredni period, Janjoš odgovara:

- Još u utorak i srijedu ćemo trenirati jednom dnevno, onda su na programu dva mikro-ciklusa u kojima ćemo trenirati dva puta na dan, a potom selimo u Ulcinj ili Neum, za kraj kaže Janjoš.
Jahović: Žao mi je što odlazim, ali...

 

Adis Jahović je i u razgovoru za naš list potvrdio da želi napustiti Koševo.

- Još nakon jesenje sezone sam rekao da želim otići, kaže Jahović i dodaje da je zatražio ispisnicu.

- To sam uradio davno. Na pitanje zašto, napadač Sarajeva odgovara: - Zbog toga što nisam zadovoljan statusom, odnosno minutažom. Ovom prilikom se želim zahvaliti navijačima Sarajeva koji su uvijek bili uz mene. Žao mi je što odlazim, ali šta je tu je. Tako mora biti. Tražio sam veću minutažu, ali nisam dobio obećanje da ću više igrati. Nadam se da će se moj menadžer dogovoriti sa Upravom Sarajeva.

U BiH samo Sarajevo

- U BiH mogu igrati samo za Sarajevo, kaže mladi Makedonac Jahović, koji je već branio boje Željezničara, Veleža i Sarajeva. - Znači, ne dolazi u obzir da sa Koševa odem u bilo koji drugi bh. klub. Ako budem išao iz Sarajeva, otići ću u inostranstvo. Naprimjer, trenutno sam najbliži Hrvatskoj. Imam ponuda i iz Prve i Druge HNL.