Papac: Sušić će uvažiti moj stav da ne igram za reprezentaciIzjava novog selektora Safeta Sušića da će obaviti razgovor sa svim zanimljivim igračima, pa tako i Hasanom Salihamdižićem i Sašom Papcem, malo je koga iznenadila. Uostalom, to je i Sušićeva obveza.Ipak, isto tako mnogi su unaprijed znali epilog ove priče. Salihamidžić je odmah izjavio da nema potrebe ni otvarati tu temu, a sličan stav zauzeo je i Mostarac u dresu škotskog giganta Rendžersa.

- O Sušiću sam čuo sve najbolje i nema nikakvog razloga da ne porazgovaramo ako novi selektor to bude želio, ali moj stav o igranju za reprezentaciju je nepromijenjen i neće se mijenjati. Uvjeren sam da će Sušić uvažiti moj stav, izjavio je Papac.

BiH je bila blizu SP-a u Južnoafričkoj Republici?

- Reprezentacija ima odličnu generaciju i šteta zbog propuštene prilike protiv Portugala. Nakon druge utakmice opet su na površinu isplivale priče o slaboj organizaciji i nedostatku prave potpore igračima i selektoru od strane Saveza, tako da je jasno da se nije ništa promijenilo od vremena kada sam i ja bio član reprezentacije. Ova generacija koju imamo zaslužuje puno više.

Čini se da Rendžers grabi prema novom naslovu prvaka?

- Igramo dobro i zasluženo smo na vrhu, ali daleko je kraj prvenstva. Ne treba zaboraviti da smo prošle godine u ovo vrijeme mi bili u zaostatku za Seltikom, ali smo na kraju ipak osvojili titulu. U ovom trenutku je najvažnije da igramo dobro i trebamo pokušati što duže ostati u ovom ritmu.

Ovo je već četvrta sezona da ste u Škotskoj?

- Ugovor sa Rendžersom me veže do 2011. i vjerujem da ću ga odraditi do kraja, a dalje ćemo vidjeti. Sve su
opcije otvorene.

Inače, život u Škotskoj je dosta dosadan, dijametralno suprotan od stila života kod nas gdje se ljudi dosta druže po kafićima. Ovdje toga nema, ali dugo sam u Glazgovu tako da sam se već navikao, zaključio je Papac.

U Evropi niste briljirali?

- Za škotske okvire imamo vrlo dobru momčad, a to uostalom potvrđuju i rezultati. S druge strane, kadar koji imamo nije dovoljno kvalitetan za Ligu prvaka.

Financijska kriza koja trese čitav svijet nije zaobišla ni Škotsku, tako da već dugo nismo doveli skupo pojačanje.