Muratović: Papetu ne mogu kazati - nećuIako je najavio zbogom reprezentaciji nakon baraža protiv Portugala, Samir Muratović je izgleda promijenio mišljenje nakon dolaska Safeta Sušića za selektora našeg tima. Naš internacionalac iz austrijskog Šturma bio je motorna snaga našeg tima kod Miroslava Blaževića. Sušić o njegovom odlasku, kao i o ostalim bh. reprezentativcima, nije ništa komentirao, pa nije otpala mogućnost da i Muratović nastavi sa angažmanom u A timu.

- Da mi je samo naći igrača koji Sušiću može kazati definitivno ne. Ja se na takvo što ne smijem usuditi. To ujedno znači da povlačim svoju odluku da odlazim iz reprezentacije kaže Muratović.

Igrač Šturma tvrdi da su male šanse da će ga Sušić poznati. Za takvu odluku ima i svoju teoriju.

- Smatram da će Sušić promijeniti taktiku u odnosu na igru koju je forsirao Blažević. Očekujem da će veći prostor dobiti Miralem Pjanić, a zadnjeg veznog može igrati Elvir Rahimić. Ne znam, možda se varam. Volio bih da je tako, jer osjećam da mogu još pružiti - dodaje Muratović.

U posljednjim kvalifikacijama za Mundijal bio je jedan od naših najboljih igrača.

- Znam da je moglo bolje, ali je bilo vrhunski odigranih utakmica. Izdvajam Belgiju i duel sa Turskom u Zenici kao najbolje. I protiv Portugala u prvom meču sam bio dobar, ali sam napravio glupost zbog žutog kartona. Nisam razmišljao o kazni - dodaje Muratović.

Pripreme u Italiji i Turskoj

U austrijskom šampionatu trenutno je pauza. Muratović sa Šturmom danas (utorak) putuje na mini-pripreme u Italiju.

- U Italiji ćemo provesti pet dana. Nakon toga se vraćamo u Gr5ac. U Austriji ćemo boraviti samo dva dana i idemo na turneju po Turskoj. Tamo ćemo odigrati najmanje pet prijateljskih susreta - kazao je Muratović.

Volio bih u klub gdje je Lugušić

Muratović se malo raspitivao o našim igračima, trenerima. Kada smo mu kazali da Blažević zajedno sa Lugušićem krajem januara ide u Kinu, Muratović je u svom stilu sa osmijehom kazao:

- Volio bih igrati u klubu u kojem je Lugušić. Pa, on je samo šest mjeseci u Kini, ostatak je u Sarajevu. To je pravi klub za mene.