Prioritet afirmacija domacih mladih igracaNakon jednomjesečne pauze nogometaši Orašja danas će započeti zimski ciklus priprema za narednu polusezonu. Na travnjaku stadiona Goal s početkom u 11,00 sati trener Fuad Grbešić i njegov pomoćnik Ivica Vincetić izvršit će prvu prozivku igrača koji bi u ovoj godini trebali braniti boje prvoligaša sa Save. Obzirom da su posljednjih dana snježne padavine zaobišle Posavinu, uvjeti za rad na terenima su više nego dobri. Igrači su se zaželjeli druženja s loptom jer su po prvi put izostali njihovi nastupi na malonogometnim turnirima.

 Jesensku sezonu labudovi su završili na sedmom mjestu sa 21 bodom i sigurno da nitko u klubu nije zadovoljan bodovnim saldom. Svega 7 pobjeda uz 22 pogotka u 14 utakmica, ne mogu zadovoljiti apetite navijača koji su više očekivali od svojih ljubimaca u prvoligaškom nadmetanju. Gledajući na učinak pojedinaca u jesenskoj sezoni koji je bio ispod očekivanog, u zimskoj pauzi došlo je do određenih promjena u igračkom kadru. Klub su napustili vratar Puhovac, Matić, Ljeljak i Babić, s tim da bi u narednom periodu moglo biti novih zahtjeva za odlazak u druge sredine. U javnosti se spominju imena vratara Mašića, Antonija Vidovića i Mendeša, ali za sada uprava kluba je na stajalištu da ove igrače treba zadržati u svojim redovima.

- Ako igrači dobiju konkretne ponude iz drugih klubova, bit će ih teško zadržati, ali za sada su svi na spisku trenera Grbešića i vjerujem da će i ove godine nositi majicu Orašja. Obzirom na veliku bodovnu razliku za vodećom Budućnosti, više ćemo se okrenuti mladim igračima iz vlastitog juniorskog pogona koje želimo u potpunosti afirmirati jer oni su djeca ovog kluba i naše najveće blago.- rekao je Zvonko Nedić direktor Orašja.

Ambicije kluba uvjetovane su finansijskim stanjem, stoga je teško očekivati dovođenje većih igračkih pojačanja. Prigodu za potpuno dokazivanje dobit će igrači koji su jesenas manje igrali, a u toj skupini su Mašić, Ivan i Ilija Orkić, Prgić, Ćosović, Maskaljević, Pavo Živković i Suljić. Iskustvo starijih igrača, Pejića, Klaića, G.Živkovića, Miškovića, Aleksića i Halilovića moglo bi pomoći mladima da u sezoni steknu prijeko potrebno samopouzdanje i budu oslonac kluba u narednim godinama.  U predsjedništvu kluba ljudi vode veliku borbu kako bi osigurali sredstva za rad, a do sada su igrači primili plaću za studeni. Zbog toga je izvjesno da će ove zime izostati odlazak na pripreme na Jadran, pa stručnom stožeru ostaju na raspolaganju tereni susjednih klubova, Savski nasip, teretana i ponajviše teren s umjetnom travom.

PERSPEKTIVNI ĆOŠKOVIĆEVI JUNIORI

U protekloj godini bilo je puno promašaja u dovođenju igrača sa strane, zbog čega su u velikoj mjeri zapostavljeni domaći perspektivni mladići. Činjenica je da igrači u Orašje dolaze zbog novca i afirmacije, ali zato bi trebalo tražiti kvalitetne koji su barem 30 posto jači od domaćih i koji mogu donijeti bitnu prevagu u snazi momčadi. Orašje ima izuzetno dobar rad sa mladim igračima, što su ove godine potvrdili juniori. Pod vodstvom dugogodišnjeg igrača Orašja Stamenka Ćoškovića, mladi labudovi su završili sezonu bez izgubljene utakmice.  

BIJELO-CRVENA NOĆ

Tradicija prethodnih deset godina u kojim je organizirana klupska proslava, Bijelo-crvena noć, nastavit će se i ove godine. Večer zabave, glazbe i tradicionalne  nagradne igre održat će se 23.siječnja u Toliškom restoranu Oaza. I od ove zabave klub očekuje pristojnu zaradu koja bi donekle sanirala tešku finansijsku situaciju. Od strane igrača i uprave upućen je javni poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da podrže akciju i svojom nazočnošću doprinesu stabilizaciji donedavno renomiranog Premijer ligaša. I ovaj put  poseban žiri proglasit će najboljeg igrača Orašja u protekloj godini.

Marko Mišković