Kopic zadovoljanNogometaši Čelika nakon obavljene prozivke uradili su prvi mikrociklus priprema za nastavak premijerligaške sezone . Trenira se dva puta dnevno na Kamberovića polju i u gradskoj Areni .

„ Zadovoljan sam prvim mikrociklusom i angažmanom igrača . Očito su svjesni nezavidne situacije na tabeli i angažmana kojeg uprava kluba čini kako bi obezbjedila potrebne uslove za rad . Smatram da ćemo ovakvim napornim radom na proljeće obezbjediti opstanak u Premijer ligi i stvoriti temelje za značajniju ulogu Čelika u narednim sezonama , „ naglašava Omer Kopić šef stručnog štaba NK Čelik .
Danas je slobodan dan koji će se iskoristiti za obavljanje ljekarskih pregleda svih igrača. Kada je u pitanju igrački kadar izvjesno je d a će redove Čelika napustiti napadač Vidović koji će ostati u Vijetnamu . Drugi napadač Phil Jackson došao je iz Kolumbije u Zenicu i priključio se pripremama a prema riječima sportskog direktora Nermina Šabića za njega je klub dobio jednu konkretnu ponudu i sada se čeka odgovor Jacksona vezano za ponuđene uslove .