Nova stranica saradnje Borca i BSK-aSaradnja fudbalskih klubova Borac i BSK biće nastavljena i stavljena na viši nivo nego što je to do sada bio slučaj, zaključak je sastanka predstavnika banjalučkih klubova koji je juče održan u prostorijama "Nezavisnih novina".

Borac će BSK-u pomoći u kadrovskom smislu, dok će BSK omogućiti Borcu korištenje njihovih sadržaja.

"Čelni ljudi BSK-a zainteresovani su za nekoliko naših igrača koji se nalaze na transfer-listi i nisu se iskazali u našem klubu. Radi se o Aleksandru Petroviću, Dariju Grujiću, Ognjenu Damjanoviću, Danijelu Đuriću i Dariju Urukalu. Saradnja će se ogledati i u tome što će Borac u svojoj fazi priprema za drugi dio sezone moći da koristi teren BSK-a", rekao je Radmilo Šipovac, direktor drugoplasirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH.

Klubovi će imati zajednički nastup i u savezima RS i BiH, te će zajdnički zastupati interese banjalučkog fudbala.

"Imamo jedinstvene poglede na promjene u savezima RS i BiH, a te promjene su neophodne. Banjalučki klubovi su podržali zajedničkog kandidata Zorana Kalinića na mjesto predsjednika FS RS, kao i Draška Ilića za člana Predsjedništva N/FS BiH. Saglasni smo da u tim institucijama ima mjesta za sve fudbalske radnike iz RS i otvoreni smo za sve vidove saradnje sa ostalim klubovima", izjavio je Šipovac.

Delegaciju BSK-a predvodio je Predrag Damjanović, predsjednik kluba, a Borca Mićo Milovanović, predsjednik Upravnog odbora. Sastanku su pored ostalih prisustvovali Nenad Račić, predsjednik Gradskog saveza Banjaluka, i Draško Ilić, predsjednik Područnog saveza Banjaluka i potpredsjednik FS RS.