FK Željezničar: Puštaju četvoricuFudbaleri Željezničara pripreme za proljetni dio sezone počeće u subotu, a stručni štab tom prilikom zahvaliće se nekolicini igrača, koji u jesenjem dijelu nisu opravdali očekivanja. Dželaludin Muharemović, direktor tima sa "Grbavice", nije mogao potvrditi imena onih na koje stručni štab ne računa.

"Sigurno je da će biti reduciran spisak igrača, jer smatramo da je bio bespotrebno predug. Pojedinim igračima zahvalićemo se na saradnji i eventualno im predložiti da odu na posudbu u neki klub. Tako ćemo otvoriti prostor za dovođenje pojačanja. Još nismo započeli pregovore s nekim novim igračima, ali imamo određena razmišljanja i planove koje ćemo pokušati realizovati", rekao je Muharemović.

Otpust će dobiti igrači koji jesenas nisu imali veću minutažu i zadovoljavajući učinak.

"Riječ je o fudbalerima koji nisu zadovoljili struku. Oni koji su igrali nisu sporni i upitni", dodao je Muharemović.

Sigurno je da iz dosadašnje prve postave Željezničar na proljeće neće moći računati na Edina Cocalića. On će karijeru nastaviti u grčkom Panioniosu. Ugovor još nije potpisan, a Željezničar će na ime obeštećenja dobiti 75.000 eura i 15 odsto od idućeg transfera.

Nakon subotnje prozivke fudbaleri "Želje" do 21. februara treniraće u Sarajevu. Potom slijedi sedmodnevni boravak u Goraždu. Pripeme će nastaviti u Vojvodini, a završnicu odraditi u Međugorju.
Udruženje premijerligaša

Čelnici sedam premijerligaških klubova na sastanku u Tuzli pokrenuli su inicijatvu o formiranju udruženja premijerligaša, a to je jučer podržao i predsjednik N/FS BiH Sulejman Čolaković. Predsjednik FK Olimpik Nijaz Gracić imenovan je za predsjednika Komisije koja će još jednom ispitati stavove premijerligaša o eventualnom osnivanju udruženja.

Pored Gracića u pomenutu komisiju imenovani su Cvjetko Ćulum (Sloboda) i Nijaz Brković (Željezničar), dok će naknadno biti određena još dva člana te komisije. Na sastanku u Tuzli razgovaralo se o reprogramu i otpisu dugova. Procjenjuje se kako su dugovi premijerligaša i ostalih klubova iz drugih sportova od 60 do 100 miliona KM.

U Komisiju koja će razgovarati sa zvaničnicima Federacije BiH pored predsjednika Saliha Šabovića, imenovani su Mesud Bašić (Sarajevo), Ivan Galić (Zrinjski), Sabahudin Žujo (Željezničar) i Zaim Mujezinović (Čelik). U razgovorima na državnom nivou u Komisiju bi se trebali uključiti predstavnici Borca i Slavije. Sastanku su prisustvovali čelnici Slobode, Željezničara, Veleža, Čelika, Zvijezde, Modriče i Olimpika.