Modrica Maxima pocela pripremeFudbaleri Modriča Maxime danas su počeli pripreme za proljećni dio prvenstva. Šef stručnog štaba Modričana Marko Stojić izvršio je prozivku na stadionu "Dr Milan Jelić", čime je ozvaničen start zimskih priprema. Na prozivku se odazvalo oko 30 fudbalera, a opravdano su izostali kapiten Dragan Jolović i Vladan Kujundžić. Trener "uljara" Marko Stojić iznio je plan priprema:

„Do kraja januara radićemo na našem stadionu. Nakon toga, trebalo bi da otputujemo u Ulcinj, gdje bismo se spremali 10 do 12 dana. Prije odlaska u Crnu Goru, planirano je da odigramo dvije pripremne utakmice, a imena protivnika još uvijek nisu poznata. Takođe, u planu je da u Ulcinju odigramo još šest test susreta kako bi fudbaleri što spremnije dočekali nastavak prvenstva i prvu utakmicu koju igramo na našem stadionu 27. februara protiv sarajevskog Olimpika", istakao je Stojić.

 Redove Modričana za sada su zvanično napustili Mladen Bojić (prešao u Borac iz Banja Luke) i Vladimir Miljković, sa kojim se sporazumno raskinut ugovor. Ognjen Radulović na probi je u holandskom Venlu, Duško Stajić na pragu je potpisivanja ugovora sa njemačkim drugoligašem Rot Weiss Ahlenom, a isti klub bi u svoje redove želio i Nikolu Vasiljevića. Takođe, za Vasiljevića se interesuje i Croatia iz Sesveta. Treneri ne računaju za Zlatka Đorića, koji je najbliži gradačačkoj Zvijezdi, Miloš Kuljanin trebao bi da pojača redove Sloge iz Doboja, dok se u narednih nekoliko dana očekuje rješenje statusa Nikole Cekinovića i Gorana Gavrića. Joco Stokić, za kojeg su bili zainteresovani klubovi iz Mađarske, ostaje igrač Modriča Maxime.

Od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci tu su: Jovan Simić (Zvijezda, Kruškovo Polje) i Dražen Lukić (Omladinac, Mionica), igrači koji su i ranije nosili dres Modriča Maxime. Na probi su napadači Jovan Borojević iz Pelagićeva, Darko Marić iz Novog Sada, koji je prethodno igrao za Vukovar '91, te Zoran Stanković iz šamačkog Borca. Prvom timu priključeni su i juniori: Stojan Tomić, Perica Maksimović, Dušan Milojević, Miroslav Lukanović, Dejan Kostadinović, Nemanja Marinković, Jovan Vujanić i Dragan Radić, te kadeti Đorđe Marić i Branislav Mićanović.

Modriča Maxima nakon prvog dijela prvenstva zauzima osmu poziciju sa 21 bodom. Cilj u nastavku prvenstva je zadržati trenutnu poziciju, odnosno pokušati napredovati za nekoliko mjesta.

„Na proljeće imamo dosta povoljniji raspored, jer nam većinom gostuju ekipe iz donjeg dijela tabele. Igramo osam utakmica na domaćem terenu i sedam puta gostujemo. Nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo sve pobjede kući, a isto tako očekujem da i sa gostovanja donesemo po neki bod. Od ekipe očekujem da pruži maksimum kako bi na kraju sezone ostvarili što bolji plasman, a ja bih bio zadovoljan plasmanom između petog i osmog mjesta", rezimirao je Stojić.

Marku Stojiću u stručnom štabu pomagaće prvi asistent Dragan Savić i trener golmana Milan Petrović.

SPISAK IGRAČA

Bojan Tripić, Milan Nikić, Milan Petrović (golmani), Jadranko Bogičević, Dragan Đaković, Predrag Alić, Petar Matović, Ranko Galešić, Nedeljko Joksimović, Nikola Vasiljević (odbrana), Goran Gavrić, Nemanja Stjepanović, Vladimir Rankić, Đorđe Savić, Bojan Pupčević (vezni red), Spasoje Savkić, Joco Stokić, (napad), Stojan Tomić, Perica Maksimović, Dušan Milojević, Miroslav Lukanović, Dejan Kostadinović, Nemanja Marinković, Jovan Vujanić, Dragan Radić (juniori), Đorđe Marić, Branislav Mićanović (kadeti), Jovan Simić, Dražen Lukić, Jovan Borojević, Darko Marić i Zoran Stanković.