Skupština za spas kluba FK LaktašiLAKTAŠI - Skupština Fudbalskog kluba Laktaši, koja će se najvjerovatnije održati sljedeće sedmice, trebalo bi da nagovijesti bolje dana ovog sportskog kolektiva, koji je ove jeseni upao u tešku situaciju, kako organizaciono, tako i rezultatski. Ovo je istaknuto na jučerašnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u prostorija FK Laktaša.

- Klub je ostao bez Upravnog odbora i gotovo svi su mu okrenuli leđa. To se odrazilo na svim segmentima, a najviše finansijski i rezultatski. Zato smo se dogovorili da se što prije održi Skupština kluba, koja bi nagovijestila bolje dane kluba. Naime na njoj će biti izabran novi Upravni odbor, poslije čega klub treba da počne nesmetano da funkcioniše. Prvobitan plan je bio da ona bude u petak, ali pošto je riječ o kratkom roku, najvjerovatnije će se održati sljedeće sedmice. Predstoji nam grčevita borba za opstanak, ali sam ubijeđen da ćemo uspjeti - istakao je predsjednik Radne grupe Fudbalskog kluba Laktaši Nikola Vujaković.

On se osvrnuo i na ostavku šefa stručnog štaba Milana Milanovića.

- Bilo mu je izuzetno teško da radi u ovim uslovima. Ostao je prepušten sam sebi i pokušavao je sve. Sramota je svih nas, koji smo u vezi sa ovim klubom, što smo imali ovako kvalitetnog trenera, ali smo postizali ovako slabe rezultate. Prihvatili smo njegovu ostavku i svi želimo da nastavak njegove trenerske karijere bude uspješan - dodao je Vujatović.

Milan Milanović zahvalio je na lijepim riječima i istakao:

- Iza mene je težak period. Proteklih mjeseci davao sam sve od sebe i potpuno sam se istrošio. Iz razgovora sa ljudima, koji ubuduće treba da budu na čelu Laktaša, vidio sam da imaju jasnu viziju kako klub izvući iz krize i ubijeđen sam da će u tome uspjeti. Svom sada već bivšem klubu želim sve najbolje, uz želju da obezbijedi opstanak u Premijer ligi BiH.

U užarenu trenersku stolicu kao privremeno rješenje sjeo je Miodrag Petković, koji je dosada bio trener juniora.

- Sa mnom će u tandemu raditi dosadašnji trener kadeta Marko Milošević. Pokušaćemo da ekipu što bolje psihički pripremimo za preostala tri jesenja kola u kojima bismo morali da osvojimo bar četiri boda - naglasio je Miodrag Petković. Slavija sljedeći rival

U 13. kolu Premijer lige BiH Laktaši će gostovati u Istočnom Sarajevu, gdje će se sastati sa Slavijom.

- Na ovo gostovanje putujemo dan ranije. Biće to u pravom smislu duel davljenika, jer je Slavija samo stepenicu iznad nas na tabeli. Sigurno je da ćemo imati veoma težak zadatak da dođemo do povoljnog rezultata, ali će igrači dati maksimum da se vratimo neporaženi. U dosadašnja dva gostovanja u Istočnom Sarajevu nismo poraženi i to nam daje pravo da se nadamo da ćemo i ovoga puta uzdignuta čela napustiti stadion Slavije - istakao je Petković.