Nijemac Gajs novi trener FK LaktašiNijemac Tomas Gajs je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Laktaši. On je prvi stranac trener u fudbalu Republike Srpske, ukoliko se izuzmu treneri iz Srbije i Hrvatske. U prostorijama kluba u Laktašima sinoć je obavljena prozivka kojom su i zvanično počele pripreme ovog premijerligaša. Igrače su pozdravili predsjednik Skupštine kluba Boris Spasojević i sportski direktor Slobodan Komljenović.

- U proljećnom dijelu imamo jedan jedini cilj, a to je da opstanemo u bh. eliti. Zaostatak za rivalima je velik, ali je došlo do određenih promjena u rukovodećem kadru sa kojima bi Laktaši trebalo da se izbore za opstanak, a potom u predstojećim sezonama i napadnu sam vrh Premijer lige - istakao je Spasojević.

Slobodan Komljenović pozdravio je igrače i predstavio im trenera koji će sa njima raditi u budućem periodu, a koji stiže iz Njemačke.

- Ekipu će u budućem periodu voditi njemački stručnjak Tomas Gajs koji je radio u mnogim klubovima sa mlađim selekcijama, a jedno vrijeme bio trener "oberligaša" Krefelda. Kao što je svima poznato, prihvatio sam se da u sljedećih pet godina budem direktor ovog kluba, a prvi cilj nam je da u proljećnom dijelu prvenstava izborimo opstanak. U sljedeća tri-četiri dana obaviću razgovor sa svim igračima u klubu i onda ćemo vidjeti sa čime raspolažemo - istakao je Komljenović.

Na prozivci su bili prisutni golmani: Božidar Baša, Siniša Mrkobrada, Goran Vukliš, te igrači: Boris Savić, Nikola Ilić, Aleksandar Njegomirović, Darko Raca, Ognjen Đelmić, Jovica Jokić, Branko Ojadanić, Vladimir Vuković, Vlatko Matić, Borislav Mikić, Sanid Mujakić, Milan Ristić, Željko Sekulić, Stefan Karadžić, Ljubiša Drljača, Miljan Gajić, Radovan Ilić, dok se na prozivci nisu pojavili: Nenad Tanasijević, Igor Mirković, Miša Petković, Aleksandar Radulović, Vladimir Karalić, Njegoš Matić, Marko Stanojević.

Bivši reprezentativac Jugoslavije je izjavio da će u Laktaše veoma brzo početi da stižu prva pojačanja.

- Već imamo pet igrača koji bi trebalo da pojačaju naš klub u proljećnim bitkama za opstanak. O njihovim imenima za sada neću da pričam dok ne bude sve riješeno. Moj nekadašnji klupski drug Augustin Džej Džej Okoča mi je obećao da će iz svoje akademije poslati dva igrača, a na nama je samo da im regulišemo vize - dodao je Komljenović.

Sljedećih nekoliko dana fudbaleri će trenirati dva puta dnevno na terenu i okolnim dvoranama i teretanama, a oko 1. februara planiran je odlazak na pripreme u Tursku i Španiju.
Stepanović

Iako je postojala mogućnost da na klupu Laktaša sjedne proslavljeni srpski stručnjak Dragoslav Stepanović, od toga nema ništa.

- Obavio sam nekoliko razgovora sa Stepijem, ali on mi je rekao da želi da se odmori. Međutim, veoma brzo bi trebao stići u Laktaše i postati savjetnik kluba, ali i pomagati Gajsu sa prvom ekipom - naglasio je Komljenović.