Promjena na klupi FK BoracZoran Marić (49) je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac. To je odlučio Upravni odbor banjolučkog premijerligaša na jučerašnjem sastanku u prostorijama "Nezavisnih novina". Uprava "crveno-plavih" je prihvatila ostavku dojučerašnjeg stratega Velimira Stojnića. Marić je kao napadač nastupao za Novi Sad, Vojvodinu, Kompostelu i Seltu, a odigrao je i dvije utakmice u dresu reprezentacije nekadašnje velike Jugoslavije. U dresu novosadskog kluba odigrao je 212 mečeva i postigao 48 golova. Kao trener radio je u Komposteli i u dva navrata u Vojvodini.

- Dogovor je postignut na moje, ali se nadam i zadovoljstvo ljudi koji vode klub i donose odluke. Zainteresovan sam za deo priče koju danas pričaju Borac i Banja Luka, a to je da se klub svetle tradicije plasira u Evropu. Odnosno, ambicije su da Borac stalno bude prisutan u vrhu domaćeg fudbala i učesnik evrotakmičenja - istakao je juče u telefonskom razgovoru za "Glas Srpske" Zoran Marić.

Novi šef struke u Borcu naslijedio je klub od svog prethodnika na drugoj poziciji Premijer lige BiH i izborenim plasmanom u polufinale Kupa.

- Potrebno je izuzetno puno znoja, vremena i novaca. Dolazak u Borac je za mene izazov i daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje i da klub ostvari zacrtane ambicije - dodao je Marić.

Direktor Borca Radmilo Šipovac zahvalio je, sada već bivšem treneru "crveno-plavih", na saradnji u toku jesenjeg dijela šampionata.

- U ime uprave želim da zahvalim Velimiru Stojniću koji Borac svom nasljedniku ostavlja mnogo jači. On ima velike zasluge što smo danas na drugoj poziciji u prvenstvu BiH, kao i što se nalazimo u polufinalu zajedničkog Kupa. Vjerujem da će Stojnić ostati u klubu i biti dio tima koji će Borac izvesti na međunarodnu scenu. Za njega u klubu uvijek ima mjesta - rekao je Šipovac.

I sportski direktor Muhamed Ibrahimbegović Fišer imao je samo riječi hvale za Stojnića.

- Zaista je bilo sjajno sarađivati sa Stojnićem. Odluka da podnese ostavku u interesu kluba najbolje govori o kakvom se borčevcu radi i koliko mu je stalo da klub ostvari što bolje rezultate. On je i dalje naš čovjek i bilo bi nam drago da ostane dio evropske priče - istakao je Ibrahimbegović.
Promocija

Promocija i predstavljanje novog trenera Borca biće upriličeno danas tačno u podne u trofejnoj sali Gradskog stadiona. Tom prilikom biće potpisan ugovor između kluba i novog šefa struke. Za 13 časova zakazano je upoznavanje trenera i igrača, poslije čega će da bude obavljen i prvi trening u 2010. godini.