Selektor Sušić ne želi u Afriku zbog jedne utakmiceFudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati sa prijateljsku utakmicu protiv nogometne reprezentacije Gane. Ponuda koja je stigla u NS BiH prije nekoliko dana je odbijena. Potvrdio nam je to jučer v.d. generalnog sekretara NS BiH Jasmin Baković.

- Uz konsultaciju sa selektorom našeg nacionalnog tima Safetom Sušićem, odbili smo ponudu Nogometnog saveza Gane. Selektor smatra da je put u Afriku zbog samo jedne utakmice predug. Isto tako i preskup. Ponuda je definitivno odbijena.

Što se tiče alternative, poslate su ponude na nekoliko adresa, ali bi se po svemu sudeći na ime protivnika za termin 3. mart, moglo znati tek nakon žrijeba Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

- Većina selekcija čeka rezultate žrijeba 7. februara, iz prostog razloga kako se ne bi desilo da se dogovore prijateljski mečevi sa selekcijom s kojim bi već nakon nekoliko mjeseci igrali u istoj kvalifikacionoj grupi - kazao je za «San» Baković.

Baković nije želio špekulisati o imenima selekcija koje bi mogle biti protivnik BiH u martu.

E. B.

Sigurna je Njemačka

I dok se pronađe protivnik za prijateljski duel u martu, onaj od 3. juna je riješen.

- Za dogovoreni prijateljski meč protiv Njemačke u Franfurtu 3. juna ugovor je potpisan, i ta utakmica se definitvno igra - kazao je Baković.