Slišković: Papeta sam odbio zbog odlaska u inostranstvoBlaž Slišković odbio je ponudu Safeta Sušića da mu se pridruži u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prva pomisao javnosti vjerovatno bi bila da se Baka na ovaj potez odlučio  nezadovoljan što nije ponovo imenovan za selektora, ali Slišković je to učinio iz drugih razloga.

- Prvi, a ujedno i jedini razlog što nisam prihvatio Sušićevu ponudu je taj što čekam inostrani angažman. Ima nekoliko opcija za koje mislim da su izgledne, tako da ne bih volio odbaciti tu mogućnost radi posla asistenta selektora.

Znam da je Savez u teškoj situaciji, kao i cijela ova država, ali mislim da je pomalo čudno da jedna Albanija selektora može plaćati 300.000 eura godišnje, a kod nas samo trećinu toga. Zbog toga je i potpuno logično usmjeriti koncentraciju na inostrani angažman - kaže Slišković.

Sušić kaže da se Slišković nije javljao na pozive, ali Baka tvrdi da ga je zvao samo sekretar za reprezentovanje nogometa Munib Ušanović.

- Sa Safetom sam se čuo kada je izabran. Tada sam mu čestitao, pa smo porazgovarali i o mogućnostima saradnje. Ostavili smo tu temu otvorenom. To da me zvao nisam ni znao, već sam vidio u novinarskim izvještajima.

Znam samo da me kontaktirao Ušanović, ali pomalo je neozbiljno da me on zove za posao selektorovog saradnika, pogotovu s obziroma da smo se Sušić i ja ranije dogovorili da porazgovaramo. Safetu sam poslao poruku u kojoj sam mu zahvalio na volji i želji za saradnjom, te naveo razlog zbog kojeg odbijam, a to je, ponovo kažem, samo želja za odlaskom u inostranstvo - rekao je Slišković.