Jović: Dupla kruna želja, Evropa imperativDragan Jović dočekao je još jednu godinu na klupi Zrinjskog. Pretprošlu je čekao s velikom neizvjesnošću, ali se 2008. ipak pokazala kao vrlo uspješna, obzirom da je osvojen Kup BiH i jesenji naslov.

U 2009. mostarski klub je doveo do drugog naslova prvaka, a vrijeme će pokazati što donosi 2010.

- Minimalni cilj koji smo postavili pred sebe, bolje reći imperativ, je ponovni izlazak na međunarodnu scenu.

U prethodnih pet godina Zrinjski je u svakoj igrao u Evropi i normalno da taj niz želi nastaviti. U igri smo za oba trofeja, a cilj nam je treću godinu zaredom osvojiti barem jedan. Dupla kruna? Borba za oba trofeja je naša realnost i naravno da ćemo napasti i prvenstvo i Kup. Dakle, može se reći da je dupla kruna želja, jedan trofej cilj, a Evropa imperativ, izjavio je Jović.

  Proljeće će biti jako zanimljivo?

- Svjesni smo da smo u igri za osvajanje oba trofeja, ali isti tako da će nam Evropu biti puno teže izboriti nego prošle sezone kada smo nastavak prvenstva čekali s šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slaviju. Ipak, imamo pravo na optimizam.

  Na čemu temeljite taj optimizam?

- Najviše na kvaliteti igračkog kadra koji bi, povratkom Džidića, Žižovića, Stojanovića i Dragičevića, trebao biti znatno jači nego u prvom dijelu sezone. Imamo puno povoljniji raspored, dok smo u posljednje dvije godine dokazali da nas je jako teško nadigrati u dvije utakmice, zaključio je Jović.