Nisam zainteresovan da budem Sušićev pomoćnikSergej Barbarez juče u popodnevnim satima sletio je na sarajevski aerodrom gdje su ga dočekali Munib Ušanović i Jasmin Baković, osobe zadužene za razgovor sa kandidatima za selektorsku funkciju u našoj reprezentaciji.

Po dolasku na sarajevski aerodrom, oni su se uputili u restoran Libertas, nekadašnji Dubrovnik u starom dijelu grada, gdje je i zvanično obavljeno predstavljanje Barbarezovog koncepta rada sa našom fudbalskom reprezentacijom.

"Barbarez je djelovao izuzetno optimističan i što je važno pun samopouzdanja. Kao glavni cilj svog mandata okarakterisao je odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine., što je svakako pohvalno." kaže Jasmin Baković, v.d. generalnog sekretara NFSBIH-a.

Saznajemo da je Barbarez svjestan u potpunosti da je u ovom trenutku Safet Sušić puno bliže preuzimanju selektorske funkcije, ali da su se razgovori vodili u tonu jednakosti i ravnopravnosti svih kandidata, što može predstavljati i iluzornu činjenicu kada se u obzir uzme diskriminatorski odabir kandidata za selektora od strane čelnih ljudi Fudbalskog saveza RS-a.

"Zadovoljan sam razgovorima, a mislim da su zadovoljni i Ušanović i Baković. Jasno je da je moja želja za preuzimanjem reprezentacije izuzetno velika i da mi motiv ne nedostaje", optimističan je Sergej Barbarez.

Iako zvaničnih potvrda o nuđenju funkcije prvog pomoćnika selektora Sergeju Barbarezu nema, nezvanične informacije govore kako nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nije pretjerano zainteresovan da bude Sušićev pomoćnik.