Kriminalci žele zavladati i sportom u našoj državi!Kriminalci žele zavladati i sportom u našoj državi. Zato oni koji su protiv kriminalaca teško ili nikako prosperišu. To najbolje zna i Sergej Barbarez, bivši kapiten naše fudbalske reprezentacije.

Za kriminalce u Savezu, Barbarez je za funkciju selektora nepodoban i nepoželjan. Ne zbog nestručnosti, već činjenice da je igrao onu čuvenu utakmicu na Koševu. Utakmica je, uz pomoć najodanijih navijača, organizovana u znak protesta protiv javašluka i kriminala unutar Fudbalskog saveza BiH.

I samo zbog toga Barbarez ne može biti selektor - jer se ne dodvorava kriminalcima. U to vrijeme bio je, za njih očito na pogrešnoj strani, tačnije - pogrešnom stadionu.

"Da bude jasno - ovdje nije u pitanju favoriziranje Barbareza nauštrb drugih kandidata, već ukazivanje na činjenicu da kriminalci u Savezu, koji odlučuju o novom selektoru, to ne čine po kriteriju stručnosti i znanja, već apriori odbijaju mogućnost da selektor bude osoba koja se protiv njihovog kriminala žestoko borila i bori", komentar je koji smo mogli čuti u drugom dnevniku "Federalne TV".