Barbarez predstavio koncept čiji je cilj odlazak na EPU poslijepodnevnim satima jučer je u Sarajevo na razgovore s predstavnicima Nogometnog saveza BiH o svojoj kandidaturi za selektora stigao Sergej Barbarez. Na aerodromu su ga dočekali bivši i budući v. d. generalnog sekretara Saveza Munib Ušanović i Jasmin Baković.

Sastanak je održan u restoranu "Libertas" i trajao je oko dva i po sata. Za to vrijeme nekadašnji kapiten državnog tima izložio je svoj koncept vođenja i rada s reprezentacijom.

- Koliko vidim, i Ušanović i Baković su zadovoljni, pa sam i ja isto. Iznio sam im sve što mislim i vjerujem da je moja poruka veoma jasna. Potpuno jasno sam rekao šta i kako i moja želja da budem selektor jača je nego ikada - rekao je Barbarez nakon sastanka.

Ušanović i Baković podnijet će Izvršnom odboru NSBiH pismeni izvještaj sa sastanka, kao i Barbarezov koncept vođenja reprezentacije.

- Razgovor je bio vrlo profesionalan i nismo se obazirali na ovo što se dešavalo posljednjih dana. Sergej je izložio svoj koncept, koji je vrlo zanimljiv. Ideje su konstruktivne, moderne i jedinstvene - kaže Ušanović.

Otvoren razgovor

Jasmin Baković također je bio zadovoljan obavljenim razgovorom, koji je ocijenio otvorenim i konstruktivnim.

- Barbarez je iznio svoju viziju načina na koji bi vodio reprezentaciju. Pokazao nam je koncept koji se bazira na cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Evidentno je da ima samopouzdanja i optimizma - govori Baković.