Safet Sušić u utorak postaje novi selektor BiH?Prema pisanju portala Reprezentacija.net novi selektor nogometne reprezentacije BiH od utorka će biti Safet Sušić.Najbolji bh. fudbaler u proteklih pedeset godina, te nekadašnji prvotimac Sarajeva i PSG-a, zvanično je kandidiran od strane Bogdana Čeke, člana Predsjedništva krovne kuće fudbala u BiH, a naknadno kontaktiran od strane druga dva člana Predsjedništva, te određenog broja članova Izvršnog odbora NFSBIH-a, koji su mu garantirali svoj glas i podršku pri samom činu izbora selektora, nakon čega je i pristao na preuzimanje selektorske funkcije.

Tako će popularni Pape u utorak na sjednici Izvršnog odbora biti izabran vjerovatno jednoglasno za novog selektora Fudbalske reprezentacije BiH, ali će mandat zvanično preuzeti tek od januara mjeseca naredne godine, kako bi se uštedilo na jednoj selektorskoj plati, piše Reprezentacija.net.

Safet Sušić karijeru je počeo u Krivaji iz Zavidovića, nakon čega je karijeru nastavio u Sarajevu gdje je uz Asima Ferhatovića Haseta postao najbolji i najomiljeniji igrač u klupskoj historiji.

Osim u Sarajevu, Sušić je veliki trag ostavio i na Parku Prinčeva gdje ga navijači PSG-a također smatraju klupskom legendom. Za reprezentaciju Jugoslavije postigao je 21 gol u 51 nastupu.