Ostajem u Sarajevu do kraja sezoneOdmah nakon okončanja jesenje polusezone Premijer lige BiH, brojni klubovi iskazali su interesovanje za Alena Škoru, najboljeg igrača tima sa Koševa. Čelni ljudi kluba shvatili su da bi bio istinski grijeh prodati svog golgetera, te su učinili sve kako bi ga zadržali. Na kraju su uspjeli naći zajednički jezik sa "bordo desetkom". Prvi topnik tim sa Koševa potvrdio je za naš portal da će do kraja sezone ostati na najvećem bh. stadionu.

"Imam ugovor do ljeta 2010. i želim ga ispoštovati do kraja. Istina, bilo je nekih ponuda, ali u ovom trenutku razmišljam samo o Sarajevu. Neki mediji spominjali su i Meksiko kao moju buduću destinaciju. Ta opcija biće otvorena tek na ljeto", kaže Škoro za Sarajevo-x.com.

Na pitanje može li Sarajevu u nastavku sezone dotaći vrh, odgovara: "Posjedujemo igrački kadar koji, uz dva ili tri pojačanja, može doći do titule prvaka BiH. Žao mi je što se prvenstvo završilo u trenucima kada smo počeli bilježiti pobjede u seriji. U finišu polusezone pokazali smo kvalitet. Znam da će ova vijest obradovati bordo navijače i iskreno se nadam da ćemo u budućnosti imati još dosta razloga za slavlje".