Bratstvo dobilo novog šefa Stručnog štabaDanas tačno u podne u Gračanici predstavljen je novi šef stručnog štaba NK Bratstvo Gračanica koji bi trebao da vodi klub do kraja tekuće takmičarske sezone. Za šefa stručnog štaba seniorske i četiri omladinska pogona imenovan je Midhat Memišević, proslavljeni as iz Živinica.

Na sastanku su bili prisutni članovi UO kluba i svi aktuelni igrači NK Bratstvo, a predstavljeno su i prva pojačanja i to Mirza Čejvanović, stari/novi desni bočni iz Tuzle i Haris Mehanović, napadač iz NK Orahovica. Prisutnim se obratio predsjednik i podpresjednik kluba ističući da su sve finansijske obaveze prema igračima iz prvog dijela sezone ispunjene, osim zadržanih 20% od dvije plaće koji iznos će biti isplaćen do 31.12.2009. godine. Zatraženo je jedinstvo svih igrača, borbenost i jača igra u drugom dijelu jer nas čeka težak put do osvajanja prvog mjesta, a logistika i podršaka neće izostati. Istaknuto je da NK Bratstvo i dalje ide ka cilju ulaska u Prvu ligu FBiH i neće odustati od postavljenog. Put je teži, ali je moguć.

U nastavku je Šef stručnog štaba zakazao prvi trening za 05.01.2010. godine u sportskoj dvorani Luke i prvu aktivnu prozivku radi upoznavanja sa igračima. Najavljena su pojačanja u veznom redu i špicu u cilju povećanja konkurencije na ove napadačke pozicije.