Borac odbio ponudu HolanđanaNemanja Bilbija će još najmanje šest mjeseci nositi crveno-plavi dres, a rukovodstvo kluba iz Platonove ulice odbilo je fantastičnu ponudu holandskog prvoligaša Venla, da se najbolji sportista Republike Srpske još ove zime zaputi u zemlju lala.

- Tačno je da smo imali primamljivu ponudu Venla. Dovoljno je reći da su Holanđani bili spremni da na ime obeštećenja Borcu uplate 450 000 evra, a Bilbija bi za godinu dana ugovora inkasirao 250 000 evra, plus još 50 000 evra za svaku utakmicu koju bi počeo kao starter.

Procjena svih nas u klubu jeste da nam Bilbija treba za realizaciju zacrtanih ciljeva na proljeće, odnosno borbi za jedno od mjesta koja vode na međunarodnu scenu, a ovakvih ponuda, ubijeđeni smo, biće još, a svi se nadamo i boljih, kako za Bilbiju, tako i za Borac - istakao je direktor banjalučkog premijerligaša Radmilo Šipovac.

On je dodao da rukovodstvo kluba obavlja razgovore s nekoliko potencijalnih pojačanja, ali da još uvijek nije ništa dogovoreno.

- Prikupljamo ponude, a Upravni odbor imaće na stolu vrlo brzo sva imena. Ne treba ni da žurimo jer prelazni rok počinje 4. januara, pa igrači u početku i pretjeruju sa ciframa. Ono što je sigurno, Borac će dočekati nastavak sezone jači na svim nivoima, pa tako i igračkom. Nećemo ništa prepustiti slučaju, s obzirom na planove kakve imamo u proljećnom dijelu sezone - dodao je Šipovac.

Posjeta Crvenoj zvezdi i Vojvodini

Prema riječima direktora FK Borac Radmila Šipovca, već u petak delegacija Banjalučana imaće radnu posjetu Crvenoj zvezdi, a dan kasnije prisustvovaće i novogodišnjem koktelu FK Vojvodina u Novom Sadu.