Seferović želi u dres BiHMladi Haris Seferović, koji je bio jedan od najboljih fudbalera reprezentacije Švicarske do 17 godina, koja je nedavno osvojila titulu prvaka svijeta, ističe da mu je velika želja da zaigra u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"To je moja želja, kao i želja mojih roditelja. Ipak, od nekoliko faktora zavisi da li će se to i desiti", rekao je Seferović, igrač švicarskog Grashopersa, koji ovih dana boravi u Sanskom Mostu, odakle potiču njegovi roditelji.

Harisov otac Hamza kaže da je na njegovom sinu da odluči za koju će reprezentaciju igrati, jer su ih prije izvjesnog vremena zvali ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i pitali da li bi igrao za mladu selekciju naše zemlje.

"Mislim da je za Harisa trenutno najbolje da ostane još godinu ili dvije u Grashopersu. U nekoliko posljednjih utakmica nastupao je i za prvi tim ulazeći kao rezerva. Uskor će biti punoljetan i ja bih volio da on sam odluči za koju će reprezentaciju igrati. Ukoliko odnos prema mom sinu bude korektan, mislim da neće biti problema", smatra stariji Seferović.

Nogometna reprezentacija Švicarske u novembru je osvojila prvo mjesto na Svjetskom U-17 prvenstvu, nakon što je u finalnom susretu u Abuji, pred 60.000 gledatelja, pogotkom Seferovića pobijedila domaćina Nigeriju rezultatom 1:0.

Ovaj 17-godišnji mladić poklonio je svojoj trenutnoj domovini pogodak vrijedan povijesnog naslova svjetskog nogometnog prvaka u uzrastu do 17 godina i u posljednjih mjesec dana on je junak Švicarske. Švicarcima je to prvi naslov, ne samo u ovom uzrastu nego uopće u svim nogometnim kategorijama. Seferović je na pomenutom prvenstvu postigao pet pogodaka te podijelio titulu najboljeg strijelca prvenstva.